Ostali sportovi

Opomena za Srbiju već stigla, Miloš nije mogao sam: Novak danas izlazi na teren

Reprezentacija Srbije ovog četvrtka počinje učešće na završnom turniru Dejvis kupa.

Izvor: lorenzocarnero/Cordonpress / imago sportfotodienst / Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije, na čelu sa Novakom Đokovićem, počinje ovog četvrtka učešće na završnom F8 turniru Dejvis kupa u Malagi. Na čelu sa najboljim teniserom svih vremena, Srbija kreće u borbu za svoju drugu "salataru", najprestižniji trofej u timskoj konkurenciji, koji je već osvajao 2010. godine u Štark areni u Beogradu.

Reprezentacija Srbije igra u sastavu Novak Đoković (1), Laslo Đere (37), Miomir Kecmanović (48), Dušan Lajović (52) i Nikola Ćaćić (-), a u četvrtak od 16 časova imaće za protivnika tim Velike Britanije, koji je stigao u Malagu u sastavu Kamerun Nori (17), Dan Evans (27), Endi Marej (41), Džek Drejper (106), Nik Skupski (-). Završnica Dejvis kupa biće odigrana u sistemu u kojem će mečevi reprezentacija biti igrani u jednom danu i plasman će izboriti tim koji izbori tri pobjede. Ko bude uspješniji u duelu Srbija - Velika Birtanija igraće u subotu u polufinalu protiv pobjednika četvrtfinalnog duela Italija - Holandija.

S obzirom na to da je takmičenje u Malagi uveliko počelo, reprezentacija Finske u utorak je pobijedila Kanadu i napravila iznenađenje, jer je poslala kući branioca trofeja. Iako je Miloš Raonić ostvario trijumf protiv Patrika Kaukovalte, u preostalim mečevima Finci su slavili - pobjedom mladog Otoa Virtanena protiv Gabrijela Dijaloa, a potom i pobjedom u dublu, u kojem je za Kanadu igrao Novakov prijatelj Vasek Pospišil. Taj primjer svakako će biti dobra opomena i za Srbiju da najbolji teniser neće moći sam, kao što nije mogao ni Miloš Raonić, već da će Novaku za veliki uspjeh ipak biti potrebna pomoć.

Finci će u polufinalu u petak igrati protiv Australije, koja je eliminisala Češku 2:1 u četvrtfinalu, dok će finale biti zakazano za nedjelju. Selektor Srbije Viktor Troicki već je najavio da će srpski teniseri u slučaju da ponovi istorijski uspeh iz 2010. godine skakati padobranom, kao što je nakon osvajanja "salatare" 2010. na teren Štark arene doneta mašinica da se svi igrači ošišaju do glave.