• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak obukao srpske boje, pa odmah gurnuo prst u oko moćnicima: Ne date Srbima da me vide, promijenite to hitno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković, kao i obično, neće da ćuti!

 Novak Đoković o domaćinu Dejvis kupa Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je opet bacio rukavicu u lice establišmentu! Sada je došao u Malagu da igra Dejvis kup za svoju Srbijiu i rekao ono što svi pravi ljubitelji tenisa misle. Dejvis kup mora da se igra na domaćem terenu!

Prije nekoliko godina format je promijenjen i sada se završnica igra u jednom gradu pa je tako Srbija otišla u Španiju. Tu nastupa u četvrtfinalu protiv oslabljene Velike Britanije, a na konferenciji za medije Novak je istakao da želi da se vrati stari format.

"Mislim da je najbolji format negdje između starog i novog, ali ne mislim da je ovo sada baš najbolja formula za nacije koje igraju Svjetsku grupu. Činjenica da mi kao tim nismo igrali u Srbiji dugi niz godina nije dobra stvar, pogotovo jer ne dajemo šansu ljudima iz Srbije da nas vide kako igramo. Posebno tu mislim na mlade ljude i na mlade tenisere. Znate, ovo takođe daje šansu savezima da na različite načine profitiraju od domaćih mečeva. Nadam se da će se to dešavati ponovo na neki način", počeo je Novak Đoković. 

On je pozvao ITF da razgovara sa igračima i sa savezima, a naglasio je kako je kroz istoriju Dejvis kupa vrlo bitno bilo to što je moguće igrati pred domaćom publikom. 

"Lično nemam neki format u glavi, ali mislim da je bitno da ovo pitanje stavimo na sto i da diskutujemo. Ali ne iza zatvorenih vrata. Pričajte sa igračima i sa Dejvis kup timovima. Mislim da svako zaslužuje da kaže nešto jer za sada niko iz ITF-a nije pričao sa nama. To je nešto što bi trebalo da se promijeni jer smo mi integralni dio takmičenja. Osjećam kao da možemo da pružimo važne informacije i mislim da je ovo pravi način da se to uradi. Ne mislim da ćemo se svi slagati, biće razlika u mišljenjima, ali mislim da su mečevi kod kuće i na strani bitan i istorijski dio Dejvis kupa", podvukao je najbolji teniser svih vremena. 

Ne slaže se Srbin ni sa time što se već neko vrijeme završni turnir Dejvis kupa ne pomjera iz Španije. Jednostavno, previše je!

"A sada dajete jednoj naciji pravo da održava turnir svake godine po tri, četiri, sada pet godina zaredom. Madrid, pa Malaga, po mom mišljenju je to previše. Turnir mora da putuje, ovo je takmičenje koje se igra na globalnom nivou. Mislim da finala Dejvis kupa ili bar F4 ili F8 moraju da se pomjeraju svake godine. Ne treba nigdje da ostane duže od godinu dana", naglasio je srpski teniser.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC