HM...

Popirin osvojio set, pa imitirao Đokovića! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Aleksej Popirin je poslije osvajanja seta protiv Novaka Đokovića imitirao srpskog tenisera.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak Đoković perfektno je odigrao prvi set protiv Alekseja Popirina i činilo se da ide ka lakoj pobjedi i plasmanu u treće kolo Australijan opena, međutim umjesto toga - potpuni obrt. Đoković je potpuno nestao u drugom setu nakon prva tri gema, kada je značajno pogledao ka svom timu i pokazao da nešto nije u redu, a zatim je Popirin počeo da igra mnogo bolje i dobio je drugi set rezultatom 6:4.

U tom periodu igre Popirin je napravio čak dva brejka, jedan je Nole uspio da vrati, ali je odmah reagovao Australijanac i uzvratio ribrejkom kojim je i dobio drugi set. Zanimljivo je da je publika počela da slavi čim je Novak izgubio prvi servis, i servirao slabiji drugi, a nakon seta dobijenog lobom - Australijanac je imitirao Đokovića?!

Pokazao je prstom na uvo i tražio od publike da se probudi, što je tipično za Đokovića, posebno na grend slemovima gdje su njegovi protivnici znali da imaju bolju podršku publike. Pogledajte kako je to izgledalo:


Podsjetimo, Aleksej Popirin je uoči meča čak rekao da je Novak Đoković privilegovan na Australijan openu pošto je imao malo više vremena da se spremi za njihov susret: "Mislim da su teniseri podijeljeni 50-50 oko te odluke da turnir počne u nedjelju. Đoković je dobio jedan dan više, siguran sam da je tražio da igra u nedjelju. To je što je...", kazao je teniser ruskog porijekla, pa dodao:

"Divim mu se zbog svega što je uradio, vjerovatno je i najbolji svih vremena, ali ja imam samopouzdanja kada ulazim u meč i vjerujem u sebe, znam da mogu da dobijem meč čak iako je najbolji na svijetu. To je samo još jedan teniser sa druge strane mreže...", bile su riječi Alekseja Popirina koji je praktično i na terenu pokazao koliko je ozbiljan jer bez ikakvog respekta igra protiv Noleta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!