• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak igra na Australijan openu, a organizatore brine jedno!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković odmarao se, spremao, ali je i sanirao povrede. Da li će moći da odigra meč bez problema? Ova fotografija je zabrinula navijače.

 Novak Đoković igra proti alekseja Popirina - ostali mečevi upitni zbog kiše Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković u srijedu oko 10.30 časova zaigraće u Melburnu meč 2. kola Australijan opena, a protivnik će mu biti domaći teniser, Aleksej Popirin, 43. igrač svijeta. Dok u Melburnu pada kiša i pravi problem organizatorima zbog rasporeda mečeva, Nole neće imati brigu oko toga, jer će igrati na "Rod Lejver areni", koja je pokrivena krovom i kiša ne može da napravi problem satnici mečeva.

Noletov izazivač ima 24 godine, najveći uspjeh mu je treće kolo Australijan opena i samo je jednom igrao protiv Đokovića. Bilo je to u Japanu 2019, kada su se sreli na startu turnira i bilo je 6:4, 6:2 za Noleta.

Ove sedmice, Popirin je u 1. kolu pobijedio zemljaka Marka Polmansa, koji je došao na turnir jer je dobio pozivnicu, a rezultat u tom meču bilo je 6:3, 7:6, 6:2. Taj meč trajao je dva sata i 55 minuta i odigran je u noći između nedjelje i ponedjeljka prema vremenu u Srbiji. Sa druge strane, Novak je u nedjelju ujutru bio na terenu duže od četiri sata i mnoge je iznenadilo kako snažan otpor mu je pružio hrvatski talenat Dino Prižmić.

Imao je Đoković dovoljno vremena poslije toga da odmori, ali je sve brinulo stanje njegovog zgloba, kao i to što je nekoliko dana prije tog meča imao problem sa bolešću, o čemu je priznao i poslije meča. Srećom, prvi put je Novak dobio dva dana za odmor i pripremu na Australijan openu između prvog i drugog kola i to je sigurno iskoristio da sa svojim timom maksimalno spreman uđe u još jedan meč u kojem je apsolutni favorit. Međutim, ono što brine je fotografija sa Novakovog treninga, na kojem se vidjelo da je posebnu pažnju posvetio istezanju. Pogledajte slike sa treninga u utorak:

Ko pobijedi u srijedu oko podneva prema vremenu u Srbiji, igraće dva dana kasnije protiv pobjednika meča Tomas Martin Ečeveri (Argentina) - Gael Monfis (Francuska). Iako je Monfis na Australijan openu dva puta igrao četvrtfinale (a drugi put prije samo dvije godine, 2022), ipak je u tom meču Argentinac nosilac. Ečeveri je u uvodnoj rundi pobijedio Endija Mareja, nekadašnjeg "Broja 1", dok je Monfis takođe rutinski, u tri seta, pobijedio Nijemca Janika Hanfmana.

Neka i Novakov meč u srijedu prođe slično bez tenzije. I neka Novak bude zdrav, a onda će Australijanac sigurno imati pakleno težak posao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC