POGLEDAJTE!

Đoković čekao dva sata, izašao je ljut na teren! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Izraz lica Novaka Đokovića po izlasku na teren sve govori. Ljut je bio zbog odluke organizatora.

Izvor: Eurosport 1/printscreen

Novak Đoković dobio je "kosku" od organizatora pošto je drugi put zaredom na Australijan openu odlučeno da svoj meč igra u dnevnom programu, ali ne samo to. Iako je prvobitno bilo planirano da će Đoković na teren oko 14.30 po lokalnom vremenu, odnosno 4.30 ujutru u Srbiji, to se nije dogodilo pa je više od dva sata najbolji teniser svijeta čekao na svoj red zbog loše procjene!

O čemu se radi? Zbog jednog od najdužih WTA mečeva ikada na Australijan openu između Koko Gof i Marte Kostjuk, koje su na terenu provele tri sata i sedam minuta, Đoković je morao da čeka na svoj red i tek oko 16.30 po lokalnom vremenu (6.30 po našem) izašao je na teren protiv Tejlora Frica.

Ne samo da je Đoković bio prvobitno ljut što mora da igra u dnevnom terminu, nego i zbog toga što je meč kasnio tako da je na najjačem suncu izašao na teren jer je termometar pokazivao 30 stepeni Celzijusa. Izraz lica sve govori:

Vidjećemo koliko će ovaj nimalo beznačajan detalj uticati na Đokovića i njegovo raspoloženje, ali svakako će najveća borba biti sa vrućinom u Melburnu jer je sudija odmah obavijestila tenisere da na svojim klupama imaju rashladne uređaje koje mogu da koriste u svakoj pauzi. Ipak, nadamo se da će temperatura prije svega uskoro pasti i da će u mnogo boljim uslovima Nole morati na teren, kao i da nervoza zbog "čekićanja" dva sata u teretani neće uticati na njega.

Podsjetimo, Đoković je prethodno igrao u dnevnom terminu i protiv Adrijana Manarina kada je odigrao spektakularno i u prva dva seta nije izgubio ni gem, dok je potom sklonio nogu s gasa i opet lako dobio rivala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!