Ostali sportovi

Novi šok za Srbiju poslije brodoloma na Evropskom prvenstvu

Autor Bojan Jakovljević

Rukometna reprezentacija Srbije je sigurno očekivalo da će sa Španijom igrati na nekom drugom mjestu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je doživjela debakl na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a zatim su dobili najgori mogući žrijeb! U baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2025. godine srpski tim će morati da igra sa reprezentacijom Španije. 

Sada su Španci šokirali javnost izborom hale u kojoj će se odigrati prvi meč ovog duela. "Furija" će dočeti "orlove" 8. maja u Lalinu, malenom mjestu od samo 20.000 stanovnika u Galiciji. Lalin se nalazi sjeverno od granice sa Portugalom, između Viga i Santjago de Kompostele, a "Lalin arena" prima samo 2.000 gledalaca.

Možda je selidba nacionalnog tima u Galiciju način da se skrene pažnja sa tima koji je pod velikim udarom nakon što je kao i Srbija doživio brodolom u Njemačkoj. Poraženi su ubjedljivo od Hrvatske u grupi, Austrija ih je izbacila i sada moraju da igraju baraž koji sigurno nisu planirali.

Što se tiče Srbije, srpski tim je na nedavno održanom Euru prvo ispustio pobjedu nad Islandom i odigrali su neriješeno, a onda smo vidjeli dva poraza od Mađarske i Crne Gore. To ih je bacilo u lošiji šešir na baražu, a koliki je to problem vidi se po rivalima. Dok Srbija mora da dobije Španiju da bi prošla dalje, Island igra sa Estonijom ili Ukrajinom, a Crna Gora sa Belgijom ili Italijom. 

(MONDO, N.L.)