• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI I RUKOMET - NE IDE! Šta sada čeka reprezentaciju? "Momci imali sve, bolje uslove od mnogih, morali su da dobijemo"

Autor Mladen Šolak

Kako sada stoje stvari? Sumorno!

 Analiza šta čeka reprezentaciju Srbije u rukometu Izvor: MN PRESS

Srbija je izgubila od Crne Gore, oprostila se od Evropskog prvenstva sa tijesnim porazima od Mađarske i Crne Gore (po gol razlike) i remijem protiv Islanda, u kojem je srpski tim nevjerovatno ispustio pobjedu. Nakon što je Srbija za tri godine takmičenja pod vođstvom Tonija Đerone na velikim takmičenjima pobijedila samo dvije evropske reprezentacije - Ukrajinu 2022. i Holandiju 2023, postavlja se pitanje - kako i sa kim dalje? Oglasila se predsjednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić.

”Teško je u ovom trenutku reći bilo šta. Utakmicu protiv Crne Gore smo jednostavno morali da dobijemo! Značaj te utakmice je bio višestruki, od nade da prolazimo u glavnu fazu, do bolje pozicije u baražu za Svjetsko prvenstvo. Momcima je obezbjeđeno sve, imali su mnogo bolje uslove od mnogih reprezentacija u okruženju. Sačekaćemo da nam se ohlade glave, da analiziramo trenutno stanje i da se planski krene u novi ciklus za Olimpijske igre. Imamo dobar rad i dobre rezultate u mlađim selekcijama i ovo će biti trenutak da se oni pripremaju za OI 2028”, zaključila je Delić.

Četiri godine od dolaska Španca Tonija Đerone, djeluje da Srbija nije daleko odmakla od haosa i neuspjeha u kojem je bila i prije njegove promocije. Došao je 2020, debitivao 2021. uz spektakularnu pobjedu protiv Francuske, žalili smo što je stigao prekasno da nas odvede na Olimpijske igre u Tokio... A tri godine kasnije, nema ni Olimpijskih igara, ni traga optimizma da bi uskoro moglo da bude bolje.

Pod vođstvom španskog trenera, uoči Evropskog prvenstva 2022. Srbija je bila "razvaljena" koronom, zbog koje je morala da otkaže pripremne utakmice, pred mečeve protiv Hrvatske i Francuske pozitivni su bili lideri Cupara, Radivojević, Petar Đorđić je takođe morao u hotelsku sobu na mirovanje i liječenje... Stali ja Srbija u grupnoj fazi kraj Francuske i Hrvatske, ali je s obzirom na realne probleme malo ko tada pomišljao da ne stižu bolji dani. Trebalo je čekati i čekali smo, ali to nije donijelo boljitak.

Na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj 2023. godine, Srbija je prošla u "glavnu fazu" velikog takmičenja prvi i za sada jedini put pod Đeroninim vođstvom, a za to su bile dovoljne pobjede protiv Katara i Alžira, pa tijesan poraz protiv Njemačke (33:34) nije koštao srpski tim eliminacije. U drugoj fazi Srbija je izgubila od Norveške, pobijedila Argentinu i Holandiju i oprostila se od turnira uz vjeru da će sljedeći turnir donijeti iskorak. Šanse za odlazak u Pariz već tada su svedene na minimum, a poslije debakla na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj besmisleno je i razgovarati o tome da nismo otišli u Pariz. I o iskoraku.

Otud je i legendarni Vladan Matić povremeno drhtavim glasom, boreći se sa emocijama, govorio o stanju u srpskoj reprezentaciji, koja je svjetlosnim godinama daleko od doba u kojem je on bio reprezentativac i kad je SR Jugoslavija krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih igrala polufinale Olimpijskih igara, osvajala medalju na Svjetskom prvenstvu...

Srbija je u problemima koji nisu mali i pred kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje smo sebi drastično otežali zauzimanjem posljednjeg mjesta.

(MONDO - M.Š)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC