PLIVANJE

Lana Pudar nastupa u Banjaluci: Plivački miting "22. april" okuplja elitu, ulog - Olimpijske igre u Parizu!

Autor Bojan Jakovljević

Međunarodni plivački miting biće održan na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci 27. i 28. aprila.

Izvor: APK 22. april

Lana Pudar predvodiće pliivačku elitu na 15. izdanju Međunarodnog plivačkog mitinga "22. april", koji će biti održan 27. i 28. aprila na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Pripreme za miting odavno traju, organizatori čine sve kako bi na najbolji mogući način ugostili izuzetno jaka imena iz svijeta plivanja, a potvrda kvalitetnog rada stigla je od Svjetske plivačke federacije, pa će miting u Banjaluci biti i kvalifikacioni za Olimpijske igre, koje će predstojećeg ljeta biti održane u Parizu.

Najbolja bh. plivačica, koja je nedavno na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kataru stigla do bronzane medalje, pokušaće sjajnu formu da pokaže i u Banjaluci.

U najvećem gradu Srpske nastupiće, između ostalih, i brojni plivači iz Rusije, među kojima su svjetska rekorderka Evgenija Čikunova, trostruka osvajačica medalja na Olimpijskim igrama Julija Jefimova, kao i sjajni Kliment Kolesnikov i Evgeni Rilov.

Odvano je poznato da je Lana Budar u Barseloni stigla do A olimpijske norme u disciplini 200 metara delfin, dok će njen rezultat pokušati "prekopiraju" i ostali učesnici u Banjaluci, koji sanjaju olimpijske A i B norme.

"Pozivamo sve ljubitelje plivanja i sporta da podrže naš tradicionalni događaj. Očekujemo vas na 15. Međunarodnom plivačkom mitingu '22. april', kako bismo zajedno stvarali sportske trenutke koji će se dugo pamtiti", poručili su organizatori.

(MONDO)