• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Pudar se vratila u BiH nakon osvajanja svjetske bronze: Nisam ni spavala od uzbuđenja!

Autor Dragan Šutvić

Bh. plivačica osvojila je bronzanu medalju na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Dohi.

 Lana Pudar Izvor: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar vratila se sa Svjetskog prvenstva u Dohi, na kojem je, u disciplini 200 metara delfin, doplivala do bronzane medalje.

Sa nepunih 18 godina, rođena Mostarka je i aktuelna evropska prvakinja u ovoj disciplini, a mnogi vjeruju da bi upravo Lana Pudar mogla da donese Bosni i Hercegovini prvu olimpijsku medalju ikad.

"Jako sam umorna, nisam ni spavala od uzbuđenja. Kada sam vidjela rezultat nisam vjerovala. Predivan osjećaj. Ovo mi je veliki vjetar u leđa pošto je ovo olimpijska godina, jako nezgodan termin. Zaista jako dobro vrijeme, ima još mnogo da se radi. Na dobrom smo putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro", prenijele su Nezavisne novine riječi Lane Pudar sa konferencije za novinare, koja je održana na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Lana je u finale ušla sa osmim polufinalnim vremenom, da bi potom juče otplivala sjajnu trku i još jednom obradovala Bosnu i Hercegovinu.

"Moram da se zahvalim svim ljudima koji su bili na bazenu i pružili mi ogromnu podršku. Veliko hvala svima koji su me bodrili iz svojih domova i koji su mi poslali veliki broj lijepih čestitki i poruka. Zaista mi znači što sam imala veliku podršku na bazenu. Na ovo takmičenje sam došla bez ikakvih očekivanja zbog manjih poteškoća koje sam imala na pripremama tako da ova medalja jeste posebna i daje mi veliki motiv za dalji rad. Ono glavno je tek preda mnom, vidjećemo šta sljedeći period donosi, u svakom slučaju pred nama je mnogo rada. Još jednom veliko hvala svima", poručila je Lana, koja već ima osam medalja sa seniorskih takmičenja - bronzu sa Svjetskog prvenstva, bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima, zlato i bronzu sa Evropskog prvenstva, bronzu sa Evropskog prvenstva u malim bazenima, te srebro i dvije bronze sa Svjetskog kupa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC