Ostali sportovi

Remi rukometaša Borca i Goražda: Banjalučani "iščupali" bod u posljednjim sekundama

Autor Haris Krhalić

Banjalučki rukometaši se sa gostovanja u Goraždu vraćaju sa jednim bodom.

Izvor: Goran Arbutina, MONDO

U okviru 19. kola Premijer lige BiH rukometaši Borca su, u dvorani „Mirsad Hurić“, odigrali neriješeno protiv ekipe Goražda. U meču u kojem smo vidjeli mnogo nervoze na obje strane na kraju nije bilo pobjednika, a Borac je do boda uspio stići tek u posljednjim sekundama meča.

RK Goražde – RK Borac 27:27 (11:12)

Prvi pogodak vidjeli smo u četvrtom minutu. Povelo je Goražde nakon čega je uslijedila serija crveno-plavih 4:0 te je Borac u 12. minutu imao tri gola prednosti (1:4).

Uzvratio je domaći tim serijom 5:1 u narednih šest minuta te su ponovo poveli pri rezultatu 6:5. Reagovaj je Irfan Smajlagić sa tajm-autom.

Borac je nakon toga ponovo poveo u 21. minutu (7:8). Tri minuta prije kraja prvog dijela imali su Banjalučani dva gola prednosti (8:10), ali se na kraju na pauzu otišlo sa +1 za izabranike Irfana Smajlagića.

Drugi dio igre Borac otvara golom, a prvi put, nakon 12. minuta, stižu do tri gola prednosti pri rezultatu 12:15 nakon pet minuta igre u nastavku.

Ipak, domaći tim se vraća na pogodak zaostatka pri rezultatu 16:17, a onda stiže i do izjednačenja u 44. minutu (19:19). Borac ne koristi naredni napad, a Goražde sa sedam metara ponovo stiže do vođstva na nešto više od 14 minuta prije kraja.

Čuvao je domaći tim tu prednost skoro do samog kraja, a banjalučki tim je do novog vođstva stigao pet minuta prije kraja (23:24).

Ni tu nije bio kraj drame s obzirom da je Goražde u 57. minutu ponovo povelo. Petnaest sekundi prije kraja Đurđević sa sedmerca postavlja konačnih 27:27.