• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Čolina nakon velike pobjede Izviđača u Boriku: Bili smo čvrsti i pametni u odbrani, imali smo sjajnog Suljevića!

Autori Goran Arbutina Autori Dragan Šutvić

Trener Izviđača analizirao je duel sa Borcem m:tel.

 Izviđač Borac izjave Čoline i Suljevića  Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometaši Izviđača trijumfovali su u Boriku nad Borcem m:tel rezultatom 34:27 u derbiju polusezone i značajno se približili odbrani titule.

Tim Tonija Čoline pred posljednjih osam kola ima šest bodova više od Banjalučana, uz meč manje od ekipe koju predvodi Irfan Smajlagić.

"Čestitao bih ekipi Borca na fer i korektnoj igri. Mi smo bili čvrsti i pametni što se tiče igre u odbrani, imali smo fantastičnog Suljevića iza leđa. Bili smo malo nervozni na početku na neke pritiske, na srednjeg i lijevog beka. Malo smo žurili, ali generalno malo sam i rotirao igrača za jednu ovakvu utakmicu. Međutim, pokazali su da su sto posto unutra, pokazuju u ovom drugom dijelu sezone da su prava ekipa. Sve ono što smo imali u gustom rasporedu u prvoj polusezoni, u kombinaciji sa Evropom, sigurno nije bio njihov maksimum. Bilo je to samo pripremanje za utakmicu i igranje, a sada smo malo više vremena posvetili našoj igri i pokazalo se dobro", rekao je strateg Ljubušaka banjalučkim novinarima nakon meča.

U finišu meča, povredu koljena doživio je Diano Ćeško, jedan od najistaknutijih pojedinaca u gostujućem taboru u ovoj utakmici.

"Nadam se da n ije nešto strašno. U prošloj utakmici smo izgubili Dželilovića, ne daj Bože da sad izgubimo i Diana. Mi igramo ovaj rukomet da bismo ostali zdravi, da bi svi uživali u svemu. Ovo je četvrti igrač koji je osjetio neke probleme, koliko god mi je drago zbog pobjede, toliko mi je katastrofa zbog ovoga."

Izvor: Goran Arbutina, MONDO

Dva rivala će se uskoro sastati i u četvrtfinalu Kupa – prvi meč se igra 20. marta u Ljubuškom, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

"U sljedeće dvije prvenstvene utakmice (Leotar i Gračanica, op.a.) ćemo vidjeti na kojoj na čemu smo. Imamo sad deset dana da se pripremimo za Borac u Ljubuškom, da sa što većom razlikom ako možemo napravimo zalet. Sljedećih mjesec dana je ključno", zaključio je Čolina.

Sjajan je, sa 11 intervencija, bio golman gostiju Haris Suljević.

"Došli smo ovdje po bodove, to smo i najavili. Dali smo sve od sebe i cijela ekipa je zaslužna za ovaj rezultat. Odigrali smo taktički dobro, meni je ekipa napravila situacije iz kojih misle da ću zaustaviti određene šuteve. Počeli smo utakmicu sjajno, Borac je odličan, kvalitetan protivnik, međutim bili smo danas možda malo energičniji i izgledalo je da vše želimo pobjedu. Ekipi Borca želim svu sreću u nastavku prvenstva, sigurno da su zaslužili ovo mjesto koje zauzimaju na tabeli", rekao je Suljević, koji uprkos plus šest na tabeli i dalje čvrsto stoji na zemlji.

"Dok se matematički ne završi, nije gotovo. Mi tako gledamo na tabelu svake godine i sve dok matematički ne bude sve jasno, titula se ne može slaviti jer liga je nikad neizvjesnija."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC