• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izviđač iz Borika krenuo ka tituli! Borac m:tel poražen u derbiju polusezone – "skauti" na plus šest!

Autor Dragan Šutvić

Rukometaši Izviđača blizu su odbrane titule u prvenstvu BiH. Peti uzastopni poraz Borca m:tel u duelu sa "skautima".

 Rukomet Borac Izviđač  Izvor: Goran Arbutina, MONDO

Očekivao je Borac m:tel mnogo od derbija polusezone sa Izviđačem - ali je na kraju upisao ubjedljiv poraz kojim je praktično Izviđač stigao na korak od osvajanje titule!

BORAC M:TEL - IZVIĐAČ 27:34

Nakon petog uzastopnog trijumfa nad Borčevim rukometašima, prvoplasirani tim Tonija Čoline sada ima šest bodova više od Borca m:tel i Gračanice, uz meč manje od crveno-plavih, pa je već sad "spustio jednu ruku na pehar", koji je osvojio i prošle godine.

Utakmicu je svakako obilježio mladi srednji bek Ljubušaka Ivano Pavlović, koji je čak deset puta zatresao crveno-plavu mrežu. Učinio je to šest puta u prvom poluvremenu, a još četiri puta u drugom, a posljednji put za 26:33 u 57. minutu.

Prvo ime u Borčevom taboru bio je Nedim Hadžić sa osam golova, od čega sedam u prvom poluvremenu, te je svojim pogocima reprezentativac BiH držao Borac u igri (16:17).

Izvor: Goran Arbutina, MONDO

Odlično je utakmicu počeo golman Ljubušaka Haris Suljević, koji je upisao tri odbrane za tri minuta, dozvolivši Borcu da tek u petom minutu postigne prvi gol. Imao je gostujući sastav prednost od tri pogotka (1:4) u sedmom minutu, ali je Borac m:tel brzo uspio da se konsoliduje i pogotkom Arsenija Bubića sa krila dođe do izjednačenja (4:4) u 9. minutu.

Prvi put je Borac m:tel poveo u 12. minutu, pogotkom Hadžića iz sedmerca (6:5), nakon čega je tim Irfana Smajlagića u još par navrata imao minimalno vođstvo prije nego što je ekipa Tonija Čoline u završnici prvog dijela preokrenula rezulat i došla do plus dva (14:16).

Novim Hadžićevim golovima banjalučki tim je to anulirao, ali je u posljednjim sekundama prvog dijela precizan sa krila bio Jure Bubalo, sa minimalno vođstvo lidera na tabeli pred drugo poluvrijeme.

Veoma loše je ušao domaći tim u drugo poluvrijeme, dopustivši Ljubušacima da u 36. minutu dođu do plus šest (17:23).

Ipak, uz tri uzastopna gola Nikole Malivojevića, prepolovio je Borac taj minus (21:24), potom u par navrata imao napad za minus dva, ali nakon što ih nije iskoristio, uslijedio je furiozan period gostiju, koji su pogotkom Vasilija Kovača pola minuta prije kraja došli do maksimalnih plus osam na ovoj utakmici.

PREMIJER LIGA BiH – 18. kolo

Krivaja – Gračanica 28:24

Leotar – Čapljina 32:25

Borac m:tel – Izviđač 27:34

Hercegovina – Sloga 41:32

Vogošća – Sloboda 26:26

Maglaj – Konjuh 39:43

Slobodno Goražde.

TABELA: Izviđač 28, Borac m:tel 22, Gračanica 22, Sloboda 20, Leotar 20, Vogošća 20, Konjuh 18, Krivaja 16, Sloga 15, Maglaj 12, Goražde 11, Hercegovina 10, Čapljina 2. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milenko

Ajaksova akademija daje rezultate Heje heje IZVIDJAC.. Ponovo prvaci BiHa i kup je nas..

Marko

Ma samo djeca Borca, ubacio ih kad je već bilo gotovo. Mali Nikša najbolji, dokazao večeras a zadnja mu opcija na klupi. Ajde ti Smajlagiću kući ali ne znam gdje živiš, sretno

Vultures

Odličan Smajlagić, treba mu dati ugovor još 5 godina

Čova Buraz

Lijepo da se pozdravimo Pipe... Daj već jednom da igraju naša djeca... DŽONI Malivojevič večeras daleko najbolji... Dokle više uvoz igrača i trenera u najveći BiH rukometni brend....

lik

@Čova Buraz zasto mislis da pipe dovodi igrace

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC