• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Izviđača pred derbi s Borcem m:tel: Nema "plana B", dolazimo po pobjedu u Banjaluku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel ugostiće Izviđač iz Ljubuškog u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u derbiju poslije kojeg će stvari oko trke za titulu biti dosta jasnije.

 Toni Čolina za MONDO pred meč RK Borac Rk Izviđač Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Izabranici Tonija Čoline u slučaju pobjede nad Banjalučanima u dvorani "Borik" (subota, 19.00), steći će šest bodova prednosti, koji mogu biti kapitalna prednost u nastavku proljećnog dijela sezone, a time bi ujedno, vrlo izvjesno, otpisali crveno-plave iz borbe za šampionski trofej.

Trener "skauta" za MONDO je istakao da njegov tim dolazi u Banjaluku po pobjedu bez ikakvih kalkulacija.

"Dolazimo kompletni u Banjaluku, osim Milana Vukšića i Mihaela Bebeka, koji neće bi s nama već bi se trebali vratiti za 10 do 20 dana. Naši planovi su takvi da ne postoji 'plan B' - idemo da se protiv Borca m:tel privučemo još jedan korak bliže tituli, ne postoji druga opcija niti nekakva kalkulacija. Kao i svake godine dolazimo po pobjedu, postoje neke stvari koje smo htjeli da napravimo bolje u prvoj utakmici u Ljubuškom, ali nismo bili odmorni za neki bolji rukomet. Srećno smo pobijedili golom razlike kod kuće a sada smo imali dvije sedmice pripreme za utakmicu, tako da, ako ništa, bićemo svježi ovaj put. Spremni smo i vidjećemo u subotu na čemu smo", izjavio je Čolina za naš portal.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Borac m:tel je i protivnik ljubuškog tima za plasman na završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine.

"Sigurno je da Borac nije htio nas u četvrtifinalu, a nama je svejedno. Mi uvijek igramo dobro na dvije utakmice", dodao je trener Ljubušaka.

Čolina je inače bio i pomoćnik bivšeg selektora "zmajeva" Ivice Obrvana, a kasnije i selektor, pa se kormilar Izviđača u javnosti spominje kao jedan od kandidata za nasljednika doskorašnjeg kormilara i aktuelnog šefa struke Borca m:tel Irfana Smajlagića.

"Nemam neki komentar, fokusiram sam na utakmicu u subotu, a ako neko od ljudi koji vode Rukometni savez BiH bude pitao za komentar, onda bih se trebao oglasiti", podvukao je Čolina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC