• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širi se lista kandidata za nasljednika Smajlagića: Na spisku legendarni kapiten, tri bivša selektora...

Autor Haris Krhalić

Lista potencijalnih nasljednika Irfana Smajlagića na klupi "zmajeva" još nije konačna.

 Kandidati za selektora rukometne reprezentacije BiH Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je ostala bez selektora, nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagićem.

Prvi favorit da nasljedi Smajlagića na klupi „zmajeva“ je njegov dosadašnji pomoćnik Damir Doborac, a ako se do baraža ne izabere selektor, gotovo sigurno će ekipu voditi on.

Međutim, Doborac nije jedini kandidat, a Rukometni savez BiH razmotriti širu listu kandidata i obaviti razgovor sa više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove.

Za Sport1 potvrđeno je da je jedan od kandidata za selektora Toni Čolina, koji je već obavljao tu funkciju, nakon što je klupu BiH napustio Ivica Obrvan. Čolina, koji radi sjajan posao u Ljubuškom, nije dobio pravu šansu, a sigurno je jedan od najtalentovanijih trenera na našim prostorima i šire.

Kandidat je i legedarni kapiten zmajeva Nikola Prce, koji trenutno u kosovskoj Besi Famgas obavlja funkciju trenera, a i igrača.

Žarko Pejović, bivši rukometaš Borca i Kotor Varoši, trenutno je selektor mlade reprezentacije Norveške, takođe je jedan od kandidata kao i Kasim Kamenica koji trenutno radi u Nekseu. On je već u jednom navratu bio selektor BiH, a i prije dolaska Smajlagića bio je kandidat.

Reprezentaciju je vodio i Dragan Marković, koji je naš tim odveo na SP u Katar, a trenutno vodi ekipu Dinama iz Pančeva. I on je također jedan od kandidata.

Kako je potvrđeno za ovaj portal ni ovo nija konačna lista i čelnici krovne kuće bh. rukometa dobro će razmotriti sve opcije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC