• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSBIH potvrdio odlazak Smajlagića: Naša mišljenja o budućnosti reprezentacije i razvoju rukometa se razlikuju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rukometni savez BIH potvrdio da je raskinut ugovor sa selektorom Irfanom Smajlagićem, te da se popularni Pipe odrekao dijela novca koji mu je pripadao prema ugovoru.

 irfan smajlagic.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

 Reprezentacija BIH tek nešto više od dva mjeseca pred baraž za Svjetsko prvenstvo ostala je bez selektora.

Irfan Smajlagić završio je mandat na klupi "zmajeva" pošto je raskinut ugovor sa stručnjakom koji istovremeno vodi i banjalučki Borac.
Odlazak Irfana Smajlagića sa klupe BIH potvrdio je i Rukometni savez BIH navodeći da su razlog raskida ugovora različita mišljenja o budućnosti reprezentacije i razvoja rukometa.

Prenosimo kompletno saopštenje RS BIH:

"Proslavljeni rukometaš i trener postigao je dogovor o sporazumnom raskidu ugovora sa Rukometnim savezom BiH. Smajlagić je zmajeve preuzeo u septembru 2022. i naš tim odveo na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Na šampionatu u Njemačkoj BiH je upisala tri poraza protiv Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Iako je imao ugovor do oktobra ove godine, Smajlagić je sa čelnicima RSBiH postigao dogovor o raskidu. Zajedničkim analizama sa gospodinom Smajlagićem utvrdili smo da nam se mišljenja o projektu budućnosti reprezentacije razlikuje, te zbog različitog pogleda na progres razvoja rukometa i same reprezentacije dogovoreno je da je najbolje da se ugovor sporazumno raskine.

Koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Smajlagiću na predanom i odgovornom radu. Važno je napomenuti da se gospodin Smajlagić ponio izuzetno korektno i u pregovorima oko raskida ugovora sa RSBiH, te se odrekao dijela pripadajućih primanja, koja je imao po ugovoru", navodi se u saopštenju RSBIH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC