• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leotar PRVI PUT slavio u Gračanici: Stankovićevih 16 GOLOVA za istorijsku pobjedu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pokušavali su Trebinjci godinama da se iz Gračanice vrate neporaženi, a sada su konačno zabilježili trijumf protiv izuzetno neugodnog rivala. Najzaslužniji za istorijski slavlje bio je Vladimir Stanković, koji za MONDO prenosi dešavanja sa "vrućeg" gostovanja.

 Vladimir Stanković o incidentu na utakmici Gračanica Leotar Izvor: Promo/RK Gračanica/Amir Ahmeljić

Leotar je prvi put u istoriji savladao Gračanicu u gostima i tako stigao do istorijskog slavlja na jednom od najtežih gostovanja u ligi, te ujedno nanio prvi domaći poraz svom rivalu ove sezone.

Trebinjci su slavili 28:26 (12:11), te se tako sa drugog teškog gostovanja u nizu vratili sa kompletnim plijenom (kolo ranije savladana Krivaja u Zavidovićima 35:31). "Plavo-bijeli" su novom pobjedom nastavili trku za jedno od mjesta koja vode na međunarodnu scenu.

Derbi 17. kola Premijer lige BiH u potpunosti je opravdao očekivanja. Gosti su odmah na startu zaigrali sjajno, poveli 3:0, te fenomenalnom igrom u nastavku pokazali da su među najjačim bh. ekipama, te da protiv njih niti jedna ekipa u ligi nije favorit.

Jedan od najzaslužnijih za veliko slavlje hercegovačkog tima bio je iskusni Vladimir Stanković, koji je ko zna koji put potvrdio klasu i sa 16 golova dominirao na terenu.

"Mogu slobodno reći istorijska pobjeda, kako za klub, tako i za sve nas, s obzirom da je ovo prvi put da Leotar pobijedi u Gračanici na veoma vrućem terenu. Praktično smo svih 60 minuta držali konce u svojim rukama. Na poluvrijeme smo otišli s minimalnom prednošću iako je razlika mogla biti i veća, ali nismo se predavali do samog kraja i potpuno zasluženo smo odnijeli bodove za Trebinje", rekao je u razgovoru za MONDO sjajni Cetinjanin.

Pročitajte i ovo

Ponovo je srednji bek, koji će 17. aprila proslaviti 31. rođendan, bio predvodnik svog tima i najbolji strijelac. Stanković je, dakle, 16 puta tresao protivničku mrežu, dok je fenomenalan na golu gostiju bio Miloš Knežević sa 20 odbrana.

"Ovog puta sam se golgeterski ja istakao, ali ovo je plod sjajnog rada cjelokupne ekipe, golman nam je bio odličan i svi smo bili na visini zadatka u odbrani i napadu i nikoga ne bih izdavajao", poručio je Stanković.

Tokom meča bilo je mnogo vatre na terenu, ali i na tribinama. Viđena je prava muška utakmica, na kraju su jedni čestitali drugima na fenomenalnoj igri, te zagrljeni otišli u svlačionice. Ipak, desilo se i nekoliko incidenata.

"Što se tiče malog incidenta na kraju meča, tu je jednostavno došlo do nesporazuma. Ja sam svjesno slavio veliku pobjedu i gestikulacijom iskazivao zadovoljstvo isključivo prema našim čelnicima kluba, koji su bili na samom vrhu tribina. Navijačima Gračanice nemam šta zamjeriti, čak bih se ovim putem i zahvalio za psovke, vrijeđanja i pljuvanja tokom čitavog meča, jer su mi dali dodatni vjetar u leđa i probudili onaj crnogorski inat u meni. Samo bih im zamjerio na gađanju staklenim bocama sa terase dvorane, to sigurno nisu pravi navijači Gračanice koji znaju da pozdrave dobar potez i bolju ekipu na terenu isprate aplauzom. Veliki pozdrav svim ljubiteljima rukometa, ekipi Gračanice čestitam na fer i korektnoj igri i srećno u daljem dijelu šampionata", zaključio je Stanković.

Trijumf u Gračanici Leotaru je bio osmi u sezoni, a treći uzastopni, pa Trebinjci sada imaju 18 bodova. Lider je Izviđač sa 26, Borac m:tel i Gračanica imaju po 22, dok četvrto mjesto dijele Sloboda i Vogošća sa po 19 bodova.

U narednom kolu Trebinjci će igrati protiv posljednjeplasirane Čapljine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC