• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hercegovina namučila "skaute", ali Izviđač upisao novi trijumf!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa iz Ljubuškog upisala petu pobjedu u nizu, Leotar nakon Borca savladao i Krivaju.

 Rukomet Liga BIH Izviđač pobijedio Hercegovinu Izvor: Shutterstock

Rukometaši Izviđača "preživjeli" su teško gostovanje u Nevesinju sa kojeg se vraćaju sa cijelim plijenom.

"Skauti" su gubili nakon prvih 30 minuta od ekipe iz zone ispadanja koja je znala da bude nezgodan protivnik za favorite, ali su poslije preokreta stigli do trijumfa 33:30, petog u nizu.

Domaći rukometaši odlično su parirali u prvom poluvremenu, a onda u posljednjih pet minuta serijom 6:2 stigli do prednosti 19:16 pred odlazak na odmor.

Ipak, rukometaši Izviđača su očigledno shvatili u kakvom su problemu i već u uvodnim minutama drugog poluvremena krenuli da stvari postavljaju na svoje mjesto i trebalo im je nešto manje od osam minuta da preokrenu rezultat u svoju korist – poveli su 22:21.

Od tog trenutka "skauti" su kontrolisali igru, a kada su se odlijepili na 32:28 bilo je jasno da idu ka petoj pobjedi u nizu.

Imala je Hercegovina priliku da vrati potpunu neizvjesnost, ali je Suljević minut i po prije kraja odbranio zicer i tako spriječio da domaći stignu na samo gol zaostatka, a onda nešto kasnije upisao novu odbranu kada je već bio postavljen konačan rezultat 33:30.

Konjuh i Sloboda odigrali su neriješeno 33:33 u Zavidovićima gdje su domaći prokockali pet golova prednosti sa sredine drugog poluvremena. Sloboda je čak stigla do preokreta i vodila 33:32, ali je Konjuh uspio da izjednači na 33:33, nakon čega su i jedni i drugi imali po napad za pobjedu koji nisu uspjeli da realizuju.

Leotar je u subotu dokazao da ubjedljiv trijumf nad Borcem u prošlom kolu nije slučajnost i savladao u gostima Krivaju 35:31 za svoju sedmu pobjedu u sezoni.

U ostalim mečevima 16. vola Vogošća je srezultatom 28:27 savladala Goražde, a Maglaj je pobijedio Slogu rezultatom 32:30.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC