• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Boriku, za remi Borca i Gračanice! Posljednjih deset minuta BEZ POGODAKA!?

Autor Dragan Šutvić

Borac m:tel i Gračanica su remizirali u derbiju 16. kola.

 Rukomet Premijer liga BiH Borac Gračanica  Izvor: MONDO

Iz "iksa u iks", epilog je derbija 16. kola rukometne Premijer lige BiH između Borca m:tel i Gračanice!

BORAC M:TEL - GRAČANICA 19:19 (12:12)

I ovog petka se pokazalo da je ekipa kojom komanduje Damir Doborac, pomoćnik Irfana Smajlagića na klupi reprezentacije BiH, tvrd orah za Banjalučane.

Samo dva puta su crveno-plavi savladali Gračanlije u posljednjih deset međusobnih duela, večeras su imali napad za trijumf, ali je Maid Džanbegović u posljednjim sekundama, pri rezultatu 19:19, odbraniuo udarac sa krila Vladanu Đurđeviću.

Tako Borac ni u petoj uzastopnoj utakmici protiv ovog rivala nije uspio da slavi, propustivši šansu da se bodovno izjednači sa večerašnjim rivalom koji je na drugoj poziciji.

Na semaforu je nakon 30 minuta pisalo 12:12, a poslije 60 - 19:19, uz podatak da su u posljednjih deset minuta mreže mirovale! Nikola Malivojević je u 50. minutu neometan pogodio sa pozicije pivota, a onda do kraja meča publika u Boriku nije vidjela nijedan gol!

Prvi gol za Smajlagićev tim postigao je Bjelorus Andrej Klimavec u 5. minutu, pri 0:2 za Gračanicu, koja je u par navrata imala i prednost od tri gola. Dogodilo se to u osmom minutu, kada je bilo 1:4, te u 14. kada je na semaforu pisalo 5:8, nakon čega je Smajlagić pozvao tajm-aut.

Održavali su gosti prednost od jednog do tri gola sve do isteka 25. minuta, kada je pogotkom Nedima Hadžića iz sedmerca Borac prvi put došao do egala (11:11), a onda na isti način i do vođstva u 28. minutu (12:11) koje je odmah golom anulirao Adnan Isaković, što je ujedno bilo i posljednji u prvom dijelu da se zatresla mreža jednog ili drugog tima.

Borac je u 34. minutu prvi put stigao do plus dva (14:12), Omer Mehmedović je sa dva gola iz sedmerca "poravnao" stanje na semaforu, da bi Vladan Đurđević i Andrej Klimavec odmah potom ponovo odveli crveno-plave na plus dva (16:14).

Polovinom poluvremena, golovima Harisa Džinovića i Seada Dautovića, Gračanica je preuzela kontrolu (17:19). Vladislav Zalevski i Nikola Malivojević su to anulirali (19:19), a onda je uslijedila serija promašaja i jednih i drugih, pa tako od 50. minuta do posljednjeg oglašavanja sirene nije bilo nijednog gola.

PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Petak:

Borac m:tel – Gračanica 19:19

Subota:

Krivaja – Leotar

Hercegovina – Izviđač

Vogošća – Goražde

Maglaj – Sloga

Konjuh – Sloboda

Čapljina slobodna

TABELA: Izviđač 24, Gračanica 22, Borac m:tel 20, Vogošća 17, Sloboda 14, Leotar 14, Krivaja 14, Sloga 13, Konjuh 13, Maglaj 10, Goražde 9, Hercegovina 8, Čapljina 2.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petko

Porazno je što su doveli Pipeta pored Mikića, on im prodao priču da je vrhunski trener doveo on igrače koje je htio sad će pljuvati te iste igrače da pokuša sebe spasiti. Čovjek je zaostao u vremenu komunizma. Treba mu dati veću platu

Borac

Smajlagiću dati ugovor na 6 godina i povećati platu. Vraćajte Mikića sljepci

Vultures

@Borac Brankovicu kljuceve grada.Zakljucao borac i mektir pab

Vultures

Bravo Pipe, vrhunska taktika i igra

navijac

rukomet u nivou bema lige i direktora brankovica

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC