• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irfan Smajlagić nakon ubjedljivog poraza od Izviđača: Problem Borca m:tel je mentalne prirode!

Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel bio je vidno razočaran poslije ubjedljivog poraza od Izviđača u dvorani "Borik".

 Irfan Smajlagić izjava poslije poraza RK Borac od RK Izviđač Izvor: Promo/RK Borac

Ljubuški "skauti" su u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zabilježili ubjedljivu pobjedu u Banjaluci (27:34) i napravili veliki korak ka odbrani titule.

Strateg Banjalučana Irfan Smajlagić je poslije meča u "Boriku" istakao da je problem sa njegovim igračima "mentalne prirode".

"Očigledno još nismo na tom nivou da možemo ispoštovati taktičku disciplinu. Energetski mislim da možemo parirati, ali vjerujem da je problem mentalna snaga, kreacija...Taj imperativ da moramo sputava igrače koji odigraju ispod svog nivoa. Nemamo opuštenost koja je potrebna u sportu na način da ne razmišljamo o posljedicama. To nas je sputavalo, a imali smo i dosta tehničkih grešaka što smo stalno napominjali da ne smijemo dolaziti u te situacije, međutim, očigledno danak neiskustvu, taj put koji moraš kroz poraze da prođeš da bi došao do pobjede, mora i nas da dokači", rekao je Smajlagić i čestitao Izviđaču na zasluženoj pobjedi.

"Čestitam protivniku, bolji je bio, a mi moramo da radimo na sebi".

Prema njegovim riječima, poraz neće mnogo poremetiri banjalučke rukometaše osim možda kad je u pitanju motivacija.

"S druge strane moramo biti svjesni naših mogućnosti i trenutnog kvaliteta. Koji je to profil igrača, koji je to kapacitet igrača i može li da podnese taj pritisak? Sve ovo je sticanje iskustva kroz poraze i pobjede".

Ipak, nije se odrekao borbe za šampionsku titulu iako ekipa iz Ljubuškog sada ima šest bodova prednosti u odnosu na crveno-plave.

"Još je rano pričati, ima još svega i kupova, međutim, suština cijele priče je da igrači dođu do jednog nivoa najviših mogućnosti, da svako od njih proigra na tom nivou. Upitno je da li mogu kad se postavi pred njih cilj, da li mogu mentalno izdržati pritisak koji treba nositi da se postane prvak. Procjena njihovog kvaliteta će biti na kraju sezone", zaključio je popularni Pipe.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ovom se sva priča svodi da mu treba vremena i da on nije kriv dajte mu ugovor na još par godina da uzme pare, to mu je jedini cilj

Rašo

Zanimljiv neki čovjek on dovodio igrače i sad mu niko ne valja... Ajde Smajlagiću spakuj se i kući kome ti prosipaš šuplju

Prase

Pravi trener na sebe preuzima odgovornost za poraz i ne upire prstom na igrače, a kamoli da kaže da imaju mwntalnih problema. Pa ko ih je spremao za utakmicu?

mostar

kad je procjena kvaliteta uprave i trenera

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC