Ostali sportovi

ŠOK NA ROLAN GAROSU - OLGA NAPRAVILA ČUDO: Bila na pragu poraza, pa podsjetila Amere ko je Danilović!

Autor Bojan Jakovljević

Olga Danilović se borila, bila nadomak velikog poraza, ali je na kraju ipak uspjela da prođe dalje i napravi iznenađenje na Rolan Garosu!

Izvor: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Borila se Olga Danilović, bila na korak od toga da ispadne, ali nije odustajala. Na kraju je uspjela da iznenadi Amerikancu Danijel Kolins, bilo je 6:7, 7:5, 6.4 za Danilovićevu protiv 10. teniserke na VTA listi. Na kraju smo čekali više od dva i po sata igre, kao i još vremena zbog prekida zbog kiše, ali vrijedilo je. 

U prvom setu, koji je prekidan zbog kiše, zaista nije bilo šanse za brejk sa bilo koje strane, pa smo otišli u taj-brejk. Da je tu uspjela više ko zna šta bi se desilo, a ovako poslije 7:3 Kolins povela i ušli smo u jedan za ženske standarde maratonski meč. Djelovalo je ipak da će Olga uspjeti da pomrsi račune rivalki kada je poslije izgubljenog gema na svoj servis povezala dva brejka i povela 3:1. Ipak tada se njena igra raspala, izgubila je naredna četiri gema, od toga dva na svoj servis i kada je djelovalo da je poklonila pobjedu rivalki vratila je brejk i stigla na 5:5, pa čak i povela. Na kraju je preokrenula i dobila sa 7:5 pa smo otišli u treći set.

Tu je poslije nekog vremena morala Danijel Kolins da traži medicinski tajm-aut, imala je nekih problema sa vratom, ali je uspijevala da se drži u meču. Ipak Olga je uspjela da u posljednjem gemu meča napravi brejk i prošla je u treće kolo, izjednačivši rezultat iz prošle sezone. 

(MONDO, N. L.)