Ostali sportovi

UH, KAKAV MEČ! Dona Vekić ispustila vođstvo i ostala bez prvog vimbldonskog finala

Autor Dragan Šutvić

Dona Vekić poražena u polufinalu Vimbldona.

Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jako težak meč ali ipak Dona Vekić nije uspjela da se plasira u svoje prvo Grend Slem finale, porazila ju je Italijanka Jasmin Paolini rezultatom 2:6 6:4 7:6(10:8). Imala je hrvatska teniserka 1:0 u setovima ali borbena Paolini nije oklijevala. Ovo je drugo uzastopno veliko finale za italijansku teniserku jer je na ovogodišnjem Rolan Garosu izgubila od prve teniserke svijeta Ige Švjontek 6:2 6:1.

Hrvatskoj teniserki je ovo bilo prvo polufinale na velikim turnirima, te ona, uprkos porazu, može napustiti „Ol Ingland Klub” uzdignute glave. Na prošlogodišnjem Vimbldonu, Vekićeva je ispala u trećem kolu gdje je bolja od nje bila Čehinja Marketa Vondrušova koja se kasnije okitila titulom i podigla vimbldonski trofej porazivši u finalu Ons Žaber.

Imala je Dona brejk prednosti na otvaranju odlučujućeg seta ali je pri rezultatu 3:2 izgubila svoj servis. Uspjela je teniserka iz Osijeka da odmah napravi ribrejk ali je Paolini ostala mirna i odmah napravila novi ribrejk. U taj-brejku posljednjeg seta, Dona je imala mini-brejk prednosti zbog duple greške Paolinijeve pri rezultatu 2:1 za Hrvaticu, međutim to nije bilo dovoljno da se savlada Italijanka, te će onda upisati svoje drugo veliko finale u razmaku od mjesec dana.

Finale će se igrati u subotu od 15 časova, a protivnica Jasmin Paolini će biti bolja iz duela Krejčikova - Ribakina.