Ostali sportovi

Suze Hrvatice dirnule Vimbldon!

Autor Dragan Šutvić

Dona Vekić je jako, jako teško podnijela ispadanje sa Vimbldona.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ispisana je istorija na Vimbldonu! Igrale su Jasmina Paolini i Dona Vekić polufinale Vimbldona dva sata i 54 minuta i to je za minut duži meč od bilo kog ženskog polufinala u istoriji ovog tunira. Na kraju je Italijanka prošla u svoje drugo finale grend slema ove sezone poslije 2:6, 6:4 7:6 i pobede 10:8 u supertajbrejku u trećem setu, a Hrvatica nije mogla da zadrži suze kada je izlazila sa terena! 

"Igrala je Dona jako dobro, pogađala je sve i svuda. Mučila sam se na početku, ali sam samo sebi ponavljala da moram da se borim do kraja i da unaprijedim svoju igru na terenu jer sam na početku igrala jako loše. Ovog meča ću se sjećati jako dugo ili do kraja svog života. Mnogo sam razmišljala o tome šta da radim na terenu iz poena u poen, išla sam iz poena u poen i nema boljeg mjesta na svijetu da se borim za svaki poen. Bilo je uživanje igrati ovakav meč, hvala vam što ste navijali za mene i zahvaljujem se i mojim Italijanima", rekla je Jasmina Paolini nakon što je Dona Vekić u suzama napustila Centralni teren. 

Dona Vekić će poslije ovog poraza ipak skočiti na 20. mjesto na WTA listi, a to joj je najveći uspjeh u karijeri. Ipak nakon što je rekla da će "tekilu u venu sipati" nakon prolaska u polufinale ovaj poraz joj je jako, jako teško pao. 

A kako i ne bi! Počistila je rivalku u prvom setu, a potom u drugom imala sve u svojim rukama do desetog gema. Pala je na momenat u igri i dozvolila brejk u najgorem momentu. Nakon toga je u trećem setu dva puta imala brejk prednosti i to je prokockala, a da stvar bude još gora na kraju je poslednji poen pao tako što je ona poslala loptu u aut. 

Ipak moći će 28-godišnja Osiječanka šta da slavi. Uzeće mnogo WTA bodova, skočiće na listi, a uz to će dobiti preko 900.000 dolara, tj. 715.000 evra. Do sada je u karijeri Dona uzela četiri titule, ali joj je ovo najveći teniski uspjeh. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!