Ostali sportovi

"Da li je Đoković to zaslužio?" Legendarni Amerikanac pitao, Kirjos odgovorio: Naravno da nije!

Autor Dragan Šutvić

Dvojica proslavljenih tenisera govorili o Novaku Đokoviću kojem su tokom prethodnih godina učinjene brojne nepravde.

Izvor: Shutterstock

Najbolji teniser ikada Novak Đoković igraće u nedjelju popodne svoje deseto finale na Vimbldonu i protiv Karlosa Alkaraza pokušati da stigne do osme titule u Londonu. Bila bi to istorijska, 25. grend slem titula u karijeri najtrofejnijeg tenisera svih vremena, a da dokaže da je najbolji više mu i nisu potrebni trofeji. To sada zna cijeli svijet, pa između ostalog i Džon Mekinro i Nik Kirjos.

Nekadašnji američki teniser, jedan od najvećih u istoriji, i njegov daleko mlađi kolega iz Australije posljednjih dana su u centru pažnje jer su veoma bliski Novaku. Brane ga od publike na Vimbldonu, pružaju mu podršku da osvoji još jedan veliki pehar i čini se da obojica svim srcem navijaju za njega. Kada je već tako, uspjeli su da se dotaknu i jedne bolne teme o kojoj svijet ne priča dovoljno.

Mekinro i Kirjos su tokom Novakovog meča protiv Lorenca Muzetija podshetili na užasan tretman koji je Srbin imao u Melburnu, odakle je deportovan umhesto da mu se dozvoli učešće na Australijan openu. "Da li je Novak Đoković zaslužio da bude deportovan iz Australije", pitao je legendarni Džon Mekinro, a Nik Kirjos je imao spreman odgovor. "Naravno da nije", odgovorio je Australijanac, koji je u poslhednje vrijeme veoma blizak sa Novakom  i čitavom porodicom Đoković.

Tokom ovogodišnjeg vimbldona Nik Kirjos se priključio legendarnom Džonu Mekinrou i sada obojica rade kao stručni konsultati i komentatori tokom teniskih mečeva. Ipak, Australijanac želi da se vrati na teren i ovo mu je samo "sezonski" posao dok se oporavlja od povrede. To pokazuju i treninzi koje je imao sa najboljim svih vremena - Novaku je bio glavni sparing partner jer ima ubitačan servis koji na travi pravi ogromnu prednost.

Nik je nekoliko dana bio nerazdvojan sa Novakom Đokovićem, pa samim tim i sa porodicom srpskog sportiste. Mogli smo da ga vidimo kako se druži sa Tarom i igra u dublu sa Stefanom, a o nasljednicima najboljeg tenisera svih vremena ima samo riječi hvale. Danas je Kirjos prijatelj čitave porodice Đoković, iako je godinama bio jedan od Novakovih najvećih kritičara.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!