Ostali sportovi

U Jajcu završen kamp "Marko Panić" koji je okupio velika rukometna imena (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Završen kamp bh. reprezentativca, učešće uzelo više od 80 mladih rukometaša.

Izvor: Jajce Online/Mondo

Danas je u Jajcu završen rukometni kamp za djecu i mlade, nazvan po bh. reprezentativcu Marku Paniću. Kraj je obilježio mini turnir na kojem su učesnici pokazali svoje rukometne vještine.

Na turniru su, osim polaznika kampa, učestvovale i muške i ženske kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje su se pripremale u Jajcu tokom sedmodnevnog perioda. Turnir je bio revijalnog i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac od dobrovoljnih priloga biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu, koja svakodnevno osigurava obroke za više od 120 korisnika, kao i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”.

Rukometni klub Jajce, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja i u kojem je Panić započeo svoju karijeru, bio je suorganizator ovog kampa.

“Bilo mi je izuzetno drago što je kamp uspješno održan u mom rodnom gradu Jajcu, koji ima duboke korijene u rukometnoj tradiciji. Treninzi i utakmice na terenu gdje sam započeo svoju rukometnu karijeru za RK Jajce, koji slavi 70 godina postojanja ove godine, bili su zaista emotivni i posebni. Jajce je sada istinski centar rukometa u Bosni i Hercegovini, što me jako raduje.Nadam se da su svi uživali i da smo uspješno prenijeli naše rukometne vještine na naraštaje koji nam dolaze”, rekao je Panić.

Kamp je okupio više od 80 mladih rukometaša u dobi od 12 do 18 godina, uključujući sportiste iz rukometnih velesila poput Norveške, Švedske, Njemačke, Francuske, Italije, Poljske, Bjelorusije, kao i domaćih talentovanih igrača.

Pored Panića, kampu su prisustvovala i brojna značajna imena iz svijeta rukometa poput bivšeg bh. reprezentativca Edina Bašića, Petra Jokanovića, bivšeg golmana reprezentacije BiH i trenutnog golmana prvaka Islanda, kao i istaknute rukometaše Stanka Sabljića i Alena Poričanina.

Posebno iznenađenje za sve učesnike kampa bilo je prisustvo braće Ivana i Igora Karačića, koji su se često susretali na klupskim i reprezentativnim takmičenjima, Ivan za reprezentaciju BiH i Igor za reprezentaciju Hrvatske.

Svaki dan kampa bio je ispunjen intenzivnim treninzima, individualnim radom na rukometnim tehnikama, taktičkim strategijama, kondicionim treningom te predavanjima o suđenju te važnosti pravilne prehrane i ličnog razvoja.

(Jajce Online/Mondo)