• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Jajcu završen kamp "Marko Panić" koji je okupio velika rukometna imena (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Završen kamp bh. reprezentativca, učešće uzelo više od 80 mladih rukometaša.

 Završen kamp Marko Panić Izvor: Jajce Online/Mondo

Danas je u Jajcu završen rukometni kamp za djecu i mlade, nazvan po bh. reprezentativcu Marku Paniću. Kraj je obilježio mini turnir na kojem su učesnici pokazali svoje rukometne vještine.

Na turniru su, osim polaznika kampa, učestvovale i muške i ženske kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje su se pripremale u Jajcu tokom sedmodnevnog perioda. Turnir je bio revijalnog i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac od dobrovoljnih priloga biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu, koja svakodnevno osigurava obroke za više od 120 korisnika, kao i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”.

Rukometni klub Jajce, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja i u kojem je Panić započeo svoju karijeru, bio je suorganizator ovog kampa.

“Bilo mi je izuzetno drago što je kamp uspješno održan u mom rodnom gradu Jajcu, koji ima duboke korijene u rukometnoj tradiciji. Treninzi i utakmice na terenu gdje sam započeo svoju rukometnu karijeru za RK Jajce, koji slavi 70 godina postojanja ove godine, bili su zaista emotivni i posebni. Jajce je sada istinski centar rukometa u Bosni i Hercegovini, što me jako raduje.Nadam se da su svi uživali i da smo uspješno prenijeli naše rukometne vještine na naraštaje koji nam dolaze”, rekao je Panić.

Kamp je okupio više od 80 mladih rukometaša u dobi od 12 do 18 godina, uključujući sportiste iz rukometnih velesila poput Norveške, Švedske, Njemačke, Francuske, Italije, Poljske, Bjelorusije, kao i domaćih talentovanih igrača.

Pored Panića, kampu su prisustvovala i brojna značajna imena iz svijeta rukometa poput bivšeg bh. reprezentativca Edina Bašića, Petra Jokanovića, bivšeg golmana reprezentacije BiH i trenutnog golmana prvaka Islanda, kao i istaknute rukometaše Stanka Sabljića i Alena Poričanina.

Posebno iznenađenje za sve učesnike kampa bilo je prisustvo braće Ivana i Igora Karačića, koji su se često susretali na klupskim i reprezentativnim takmičenjima, Ivan za reprezentaciju BiH i Igor za reprezentaciju Hrvatske.

Svaki dan kampa bio je ispunjen intenzivnim treninzima, individualnim radom na rukometnim tehnikama, taktičkim strategijama, kondicionim treningom te predavanjima o suđenju te važnosti pravilne prehrane i ličnog razvoja.

(Jajce Online/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC