• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" svjesni snage Švedske: Da igramo "opušteno" i lijepo...A rezultat može doći ako zaustavimo polukontre (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak s početkom u 20.30 časova u Manhajmu igra protiv Švedske prvi meč na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

 Marko Panić Mirko Herceg i Senjamin Burić pred meč BiH - Švedska na EP 2024 Izvor: Youtube/RS BiH

Aktuelni prvaci Evrope su nesumnjivo veliki favoriti u duelu protiv "zmajeva" i upravo nemanje imperativa može biti šansa za izabranike Irfana Smajlagića, koji protiv Šveđana bukvalno nemaju šta da izgube.

Zato je Banjalučanin Marko Panić, desni bek francuskog Monpeljea, apostrofirao upravo rasterećnost kao način na koji BiH treba da odigra protiv Švedske.

"Očekivanja su da igramo dobar rukomet, da uđemo rasterećeni u utakmicu, jer sigurno je da je Švedska bolja reprezentacija od nas, tu nemamo šta diskutovati. Mislim da mi trebamo iskoristiti da popravimo slabe strane koje smo imali u prethodnim mečevima i opušteno da igramo lijep rukomet", rekao je Panić i dodao da bi volio da prvi meč na šampionatu igra protiv "najslabijeg", a ne najjačeg tima u grupi.

"Malo sam se toga pribojavao, volio bih da prvo igramo sa Gruzijom jer se plašim da ne padnemo u glavi ako izgubimo protiv Švedske s nekom velikom razlikom. Zato bih ušao rasterećeno i da iskoristimo priliku da se što bolje uigramo za naredne utakmice".

Njegovo mišljenje djelimično dijeli Mostarac Mirko Herceg, lijevi bek mađarskog Čurgoja, ali ne i da je lošije što je premijerni dvoboj na EURO 2024 protiv Švedske.

"Očekujem da što bolje odigramo protiv jednog od favorita prvenstva. Možda je dobro što je prva utakmica protiv Švedske, da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Idemo opušteno i nadamo se dobrom rezultatu. Zadali smo sebi cilj i mislim da je lakše što igramo protiv najtežeg protivnika odmah na početku, a onda slijede pod navodnicima lakši rivali. Idemo sutra protiv najtežeg, nadam se da ćemo ispuniti cilj", rekao je Herceg.

Pivot selekcije BiH i danskog Skjerna Senjamin Burić takođe smatra da je bolje odmah odmjeriti snage protiv najjačeg rivala u grupi.

"Očekujem da odigramo svoju najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti, to ćemo da vidimo sutra. Bitno je kako ćemo mi igrati, da damo sve od sebe i da uđemo hladne glave jer znamo šta su Šveđani, koji su favoriti za medalju na Evropskom prvenstvu. Naša najveća šansa protiv njih je da zaustavimo brzu polukontru i ako to uspijemo, mislim da imamo velike šanse za dobar rezultat. Po meni je bolje što odmah igramo protiv najtežeg, pa onda uslovno rečeno lakših rivala protiv kojih imamo veće šanse", naglasio je Burić.

Utakmica između Švedske i BiH igra se u četvrtak u 20.30 časova u Manhajmu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC