• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" mogu bolje na Evropskom prvenstvu! Luka Knežević za MONDO: Sitne povrede, prehlade, nismo bili kompletni...

Autori Nebojša Šatara Autori Haris Krhalić

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Knežević uvjeren je da pripremni turnir u Švajcarskoj nije prikazao realnu snagu "zmajeva", koji će biti bolji na predstojećem šampionatu Evrope u Njemačkoj.

 Luka Knežević za MONDO pred put zmajeva na EURO 2024 Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

"Zmajevi" se nisu proslavili na "Jelou kupu" u Švajcarskoj, koji je bio posljednja priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Izabranici Irfana Smajlagića doživjeli su u Vinterturu tri ubjedljiva poraza od Argentine, domaćina Švajcarske i na kraju Rumunije, zbog čega su navijači prilično razočarani i nemaju gotovo nikakva očekivanja pred EURO.

Luka Knežević, lijevi bek tuzlanske Slobode u koju je stigao iz Borca m:tel, svjestan je da "zmajevi" nisu odigrali na nivou koji bi željeli navijači, ali je iznio i nekoliko objektivnih razloga za lošije partije u Švajcarskoj.

"Na 'Jelou kupu' nismo prikazali igru kakva se očekuje od nas. Ni na jednoj utakmici nismo bili kompletni. Neki igrači su imali neke sitne povrede, imali smo i problema sa prehladama što mislim da je imalo malo uticaja i na rezultat. Ovih dana kompletiramo redove, analiziramo utakmice sa turnira i radimo na taktici", rekao je Banjalučanin za naš portal.

Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Svi ovi porazi će biti zaboravljeni ukoliko selekcija BiH bude prava na predstojećem šampionatu Evrope, gdje će odmjeriti snage sa reprezentacijom Švedske (11. januar, 20.30), potom Holandije (13. januar, 18.00) i na kraju Gruzije (15. januar, 18.00).

"Sutra (utorak 9. januar) putujemo za Njemačku gdje ćemo imati još dan da se pripremimo za prvu utakmicu prvenstva sa Švedskom. Na šampionatu ocekujem dosta bolju našu igru i smatram da možemo puno više od prikazanog na turniru u Švajcarskoj", dodao je Knežević.

Podsjetimo, bh. ekipi se u Švajcarskoj priključio golman Harun Hodžić, dok se u Sarajevo zbog povrede vraća Mario Pavlak, pa će Smajlagić na put u Njemačku povesti ovih 18 rukometaša:

- golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević i Harun Hodžić;

- krila: Adi Mehmetćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić i Vladan Đurđević;

- pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić i Amir Muhović;

- bekovi: Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Luka Knežević, Marko Panić i Nedim Hadžić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC