• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin držao "zmajeve" u životu u prvom dijelu, ali u nastavku "potop" selekcije BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Bosne i Hercegovine doživjeli su katastrofu od selekcije Švajcarske na jubilarnom 50. "Jelou kupu".

 Rukomet Švajcarska - BiH Jelou kup Izvor: RS BiH

Poslije ubjedljivog poraza od Argentine (32:23) na pripremnom turniru "Jelou kup" u Švajcarskoj, selekcija Bosne i Hercegovine je u petak doživjela debakl od selekcije domaćina.

ŠVAJCARSKA - BiH 39:21 (18:14)

Izabranici Irfana Smajlagića su se koliko-toliko držali u prvom dijelu isključivo zahvaljujući Banjalučaninu Marku Paniću, koji je bio najbolji strelac na utakmici sa 10 golova, ali prvenstveno loša odbrana u nastavku "kumovala" je drugom neuspjehu na turniru.

Od samog početka utakmice Švajcarci su dominirali u Vinterturu prvenstveno zahvaljujući Endiju Šmitu i u 10. minutu stigli do četiri gola prednosti (7:3).

Izabranici Irfana Smajlagića nisu u narednih 10 minuta uspijevali da smanje s obzirom da je domaćin gotovo rutinski održavao vođstvo od četiri-pet pogodaka (13:8).

U 25. minutu zaostatak je bio šest golova, ali su "zmajevi" do odlaska na odmor otišli sa "minus četiri".

U drugom dijelu Švajcarska je napravila seriju od 5:1 i ponovo otišla na velikih osam razlike, čime je praktično i prelomljena utakmica u korist domaćina.

U 43. minutu, prednost je pogotkom Samuela Zendera prvi put postala dvocifrena - 27:17, da bi na 10 minuta prije kraja iznosila +12 (30:18), a pet minuta do isteka 60. minuta bilo je +14 (34:20).

Iako su u finišu meča priliku dobili igrači sa manjom minutažom u obje selekcije, Švajcarci su do kraja još povećali razliku i ubjedljivo savladali "zmajeve" -

Jedini vrijedan pomena u večerašnjem duelu bio je Banjalučanin Marko Panić sa 10 golova (tri iz sedmeraca). Rukometaš Monpeljea bio je najbolji akter utakmice, dok je kod Švajcarske, prvo ime bio je Samuel Zender sa sedam pogodaka.

Na ovom susretu, nije nastupio desni bek Borca m:tel Nedim Hadžić zbog povišene temperature, a Smajlagić nije mogao da koristi niti Marija Pavlaka, koji je istegao ligamente.

Naredni meč na turniru, BiH će odigrati u subotu 6. januara od 14.00 časova protiv Rumunije, a onda će otputovati na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Prvi duel "zmajevi" će igrati protiv Švedske 11. januara od 20.30 časova, potom dva dana kasnije, ukrstiće koplja sa Holandijom (18.00), dok je susret sa Gruzijom zakazan za 15. januar u istom terminu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vodopad

Panic je iz Jajca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC