• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Smajlagić pred Evropsko prvenstvo: Vrlo teško je da ekipa bude u nekom idealnom stanju

Autor Haris Krhalić

Selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić govorio je o meču sa Švedskom te pripremnom turniru.

 irfan smajlagic.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a protivnik je reprezentacija Švedske.

Švedska je veliki favorit u ovom meču, a ne obećavaju ni rezultati na pripremnom turniru. BiH je u tri utakmice „Jelou kupa“ ubilježila tri poraza – od Argentine, Švajcarske i Rumunije.

Selektor Irfan Smajlagić pred početak Eura poručio kako igrači nisu u jednakoj formi te da su zbog toga i povreda pripreme morale biti prilagođene.

„Mnoge okolnosti diktiraju spisak, povrede, bolesti. S obzirom na to da su, hajmo reći, dosta naporni bili prethodni dani, zbog toga što su igrači došli u različitim stanjima. Dio priprema u Sarajevu je za pojedine igrače bio prezahtjevan. Ali, da bismo se napunili energijom, morali smo podići intezitet rada i dovesti ga u optimalno stanje za Evropsko prvenstvo“, rekao je Smajlagić pa dodao:

„Vrlo teško je da ekipa bude u idealnom stanju. Povrede, bolesti, različite forme, diktiraju kvalitet treninga i priprema. To su okolnosti na koje možemo vrlo malo uticati, ali moramo se pripremiti najbolje što možemo. I ovaj pripremni turnir je pokazao da smo u energetskom deficitu, odnosno da moramo praviti što više rotacija, da bi pojedini igrači mogli izdržati ritam kojeg zahtjevaju ove utakmice. Utakmice na EP su takvog kvaliteta da se sve kažnjava.“

Selektor je prokomentarisao i prvu utakmicu reprezentacije BiH na EP.

„Znamo ko je Švedska, ne smijemo se zavaravati. Bitno je da imamo kontinuitet kako igranja, tako i izdržljivosti, da se ne pada psihološki. Ove tri utakmice su pokazale da djelujemo četrdesetak minuta korektno, a onda dolazi do zamora. Očekujem od igrača da daju maksimum, a rezultat će biti posljedica igre“, poručio je Irfan Smajlagić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC