Ostali sportovi

Srbija napravila veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu: Kapitenka stala i rekla sve, možemo sa najboljima!

Autor Bojan Jakovljević

Tatjana Činku je poslije Svjetskog prvenstva istakla da je Srbija veoma blizu najvećih rukometnih sila.

Izvor: IHF/Kolektiff

Srpske rukometašice su se sa Svjetskog prvenstva vratile kao šeste na svijetu! Posljednji meč na prvenstvu izgubile su od Njemačke 28:23 (15:10), a već na poluvremenu se vidjelo da će veća rotacija donijeti pobjedu Njemicama, ali je u drugom dijelu igre srpski tim parirao i odigrao egal drugih 30 minuta.

Njemice su do pobjede vodile Kim Ot i Klara Ror sa po osam golova, pri čemu je Ror imala samo jedan promašaj. Ajlin Bornhard je upisala pet golova. U srpskom timu Aleksandra Krezović je imala četiri gola iz četiri pokušaja, Sara Radović je sa pet goova bila najefikasnija, četiri gola je imala Lara Stanić, a po tri Milica Tasić i Mia Đekić. 

Najbolja u sastavu Srbije, kapitenka Tatjana Činku, istakla je da je sjajan osjećaj na kraju takmičenja uprkos porazu i na kraju šestom mjestu.

"Dobar je osjećaj, poslije utakmice sam umorna, ali sam veoma ponosna na djevojke. Odigrale smo fenomenalno cijeli turnir, sa malom rotacijom. Svaka je dala sve od sebe i kada su igrale minut, odlične su bile. Za ovu utakmicu desilo se šta se desilo, izgubili smo. Ali smo pokazali da možemo da pariramo drugim ekipama i da nije velika razlika između nas", rekla je ona i dodala da postoji pritisak jer je već drugo takmičenje zaredom najbolja: "Jeste, nije toliki pritisak kolika je želja da budem najbolja. Kapiten sam i želim da ih držim da sljedeći turnir još bolje odigramo. Uveliko postoji motivacija za sljedeća takmičenja!"