• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac ostaje selektor reprezentacije Srbije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometašice Srbije nastavljaju dalje sa istim selektorom koji ih vodi od 2021. godine.

 uros bregar ostaje selektor srbije Izvor: MN PRESS

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora, Rukometni savez Srbije jednoglasno je izglasao povjerenje selektoru ženske seniorske selekcije Srbije, Urošu Bregaru. Dosadašnji trener najboljih srpskih rukometašica potpisaće novi, četvrtorogodišnji ugovor, pa će i na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi Srbiju sa klupe.

Poslije uspješnih kvalifikacija i plasmana na šampionat Evrope, predsednica RSS Milena Delić obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali svoju podršku za novi mandat.

“Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su djevojke igrale, naročito u ovom drugom dijelu kvalifikacija i smatram da je Bregar trenutno najbolje moguće rješenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promijenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Vjerujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo”, rekla je predsjednica Saveza.

Uroš Bregar je slovenački stručnjak i sjedi na klupi reprezentacije Srbije od 2021. godine. Od prošle vodi i rukometašice Vojvodine. Pod njegovim vođsvom, srpske reprezentativke su 2021. na Svjetskom prvenstvu zauzele 12. mjesto, a 2023. završile su na 21. mjestu na svijetu. Na Evropskom prvenstvu 2022. srpske rukometašice bile su 15. i nedavno su se kvalifikovale za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti odigrano od 28. novembra do 15. decembra.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:29
"Borik" aplauzima dočekao rukometašice Benfike
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC