• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora u šokantnoj završnici pobijedila Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crna Gora je savladala Srbiju uz sjajnu igru dvije rukometašice koje su naturalizovane.

 Rukometašice Crne Gore pobijedile Srbiju 31:30 Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije odigrale su sjajan meč u Zrenjaninu, ali je gol Itane Grbić u posljednjem minutu presudio da Crnogorke pobijede 31:30 (16:12). Nakon uvodnog vođstva od 1:0 za srpski tim, djelovalo je da će bronzane sa prethodnog Eura lako do pobjede, pošto su nekoliko puta vodile sa pet golova razlike, ali Srpkinje su se predvođene Anđelom Janjuđević i Jovanom Jovović vratile u meč.

U 48. minutu je Srbija čak i povela 24:23, a u posljednji minut se ušlo sa neriješenihm rezultatom. Kada se očekivao skok šut Jelene Despotović i kada je prijetio pasivan napad rivalima, Itana Grbić je uzela loptu i poslije varke dala gol za pobjedu. 

U srpskom timu je na kraju najefikasnija bila Janjušević sa osam golova, Jovović je dala sedam, a po pet su imale Radosavljević i Stamenić. Kod Crne Gore najefikasnija sa devet golova bila je sjajna Matea Pletikosić sa devet golova. Ona je inače Hrvatica koja je prihvatila da igra za Crnu Goru. Osim nje tu je bila na golu i Armel Atingre, iskusna golmanka koja je debitovala u sastavu Bojane Popović. 

Plasman na Evropsko prvenstvo će direktno obezbijediti prva dva tima na tabeli, a treći će morati da se nađe među najboljim trećeplasiranim kako bi se plasirale. Situacija u grupi je takva da je sa šest bodova Crna Gora već prošla dalje, druga je Srbija sa tri boda, koliko ima i Turska, a Bugarska je bez bodova.

Naredni meč 3. marta srpski tim igra na gostovanju u Podgorici. 

Crna Gora je poslije odvajanja od Srbije 2006. godine uspjela da privoli najveći broj kvalitetnih reprezentativki iz tog perioda da nastupa pod crnogorskom zastavom, a sada preko Budućnosti pojačava svoju selekciju. Matea Pletikosić je rođena u Sinju, a nakon pet godina u sastavu Budućnosti 2020. je počela da igra za selekciju Crne Gore i sa Crnogorkama je uzela bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Sa druge strane iskusna čuvarka mreže Arnel Atingre rođena je u Obali Slonovače, a rukometom je krenula da se bavi u Francuskoj. Igrala je za brojne francuske klubove, a preko mađarske Albe stigla je u Budućnost 2020. godine. Bila je najbolja golmanka prvenstva Francuske 2013. i 2014. godine, a nastupila je za selekciju te zemlje na nekoliko velikih takmičenja. Sada je debitovala za svoj novi nacionalni tim.

Pogledajte detalje njenog debija: 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC