• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa nule stigla do borbe za svjetsku medalju: Čudo rukometašica, kapitenka je svjetska klasa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tatjana Činku je odigrala nestvaran meč, a mlade srpske rukometašice su stigle do četvfinala Svjetskog prvenstva.

 Mlade rukometašice Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva Izvor: IHF/Kolektiff

Kakav rezultat srpskih rukometašica! Nakon što su kadeti na Evropskom prvenstvu završili kao šesti uz sjajne igre Đorđa Draška i Ognjena Cenića, sada je ženski tim do 18 godina napravio veliki uspjeh i plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kini. Nakon uvodnog poraza od Austrije u prvoj grupi, srpska U18 selekcija savladala je Švedsku i Čile i plasirala se u drugu fazu gdje su doble Švedsku, izgubile od Hrvatske i sada pobjedom nad Crnom Gorom 20:14 (9:5) prošle u četvrfinale! Tu ih čeka selekcija Mađarske. 

Na prvom Svjetskom prvenstvu na koje je srpski tim otišao poslije 16 godina postignut je veliki uspjeh, a nije djelovalo da može do druge faze. Trebalo je Srbiji čak 13 minuta da postigne prvi gol, ali srećom nevjerovatna Tatjana Činku na golu je uspjela da upiše 16 odbrana i da nas tako održi u meču. 

"Ovo je velika stvar za Srbiju, za ženski rukomet i kadetsku reprezentaciju. Ostvarile smo prošle godine odličan rezultat isto protiv Crne Gore i to na njihovom terenu. Sada smo svoj kvalitet potvrdile sa još većom razlikom. Bila sam stub djevojkama kada nije išlo i cilj mi je bio samo da ih podignem što mislim da sam i uspjela. Uživaćemo u današnjem danu, ali se i odmoriti za četvrtfinale", rekla je Činku, ujedno i kapitenka ovog tima. 

Među izabranicama Zorana Barbulovića najefikasnije su bile Mia Nedeljković i Lara Stanić sa po pet golova, a upravo je Nedeljkovićeva poslije meča istakla da je svima lakše sada kada je srušen još jedan rival. "Osjećam veliko olakšanje, osjećaj je fenomenalan! I prije ove utakmice, vjerovala sam da ćemo pobijediti. Nismo sumnjale jedna u drugu čak i kada nam nije išlo. Znači nam mnogo dan pauze, ali sam sigurna da ćemo u narednu utakmicu ući još jače nego u ovu", rekla je ona. 

"Jako teška utakmica. Protivnik je igrao čvrsto što smo i očekivali. Na početku utakmice nikako nismo uspijevali da postignemo prvi pogodak i probijemu tu barijeru, ali kada je to krenulo sa serijom 6-0 doveli smo stvari na svoje. Mislim da smo u drugom poluvremenu potpuno kontrolisali utakmicu i zaista zasluženo dobili danas. Spremajući se za ovu utakmicu najveći akcenat smo stavili na odbrani i da ona ne upada u krizu čak i kada ne ide u napadu. To nam je ulilo potrebnu mirnoću i samopouzdanje”, zaključio je selektor srpskih kadetkinja, Zoran Barbulović. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC