Ostali sportovi

S kim igra Novak na US Openu? Srpski duel u Njujorku!

Imaćemo srpski derbi u drugom kolu US Opena pošto će se Novak Đoković sastati sa Laslom Đereom.

Izvor: Luke Hales / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je uprkos problemima sa servisom uspio da rutinski prođe u drugo kolo US Opena. Savladao je Radua Albota 6:2, 6:2, 6:4 a žrijeb za drugo kolo mu je onakav kakav nismo htjeli. Sastaće se sa drugim srpski predstavnikom u Njujorku Laslom Đereom. 

Laslo je ispao iz prvih 100 na svijetu, ali je pokazao da mu je tu još uvijek mjesto nakon prave drame, tri sata i 43 minuta tenisa, pet setova i pobjede nad Janom Lenardom Štrufom u prvom kolu posljednjeg grend slema sezone. Na kraju je Đere trijumfovao 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2 u meču u kome je bio mnogo bolji rival. 

Da je uspio da dobije taj-brejkove mnogo bi ranije završio posao. Ovako je poslije izgubljenog taj-brejka u prvom setu razbio rivala u drugom i dozvolio mu samo jedan osvojen gem, a onda je u trećem odmah dozvolio brejk Štrufu. Vratio je to, ali opet pao u taj-brejku, iako je imao dvije set lopte na 6:5. U četvrtom setu smo vidjeli pravu dramu pošto su prva četiri gema bila brejkovi, a nakon toga je Đere još dva puta uzeo gem na servis rivala i pobijedio. Peti set je bio rutina, vidjelo se da je Đere mnogo bolji rival i prošao je dalje. 

Sada će imati skoro nemoguć zadatak da u srijedu savlada Novaka Đokovića! A još jedan srpski teniser je prošao dalje. U dnevnom terminu igrao je Miomir Kecmanović i Jošihito Nišioka mu je predao meč poslije 3 sata i 37 minuta na terenu. Na startu petog seta Japanac više nije mogao i nakon osvojenog prvog gema za Kecmanovića on se povukao. 

Do tada smo vidjeli nevjerovatnu dramu pošto su u prvom setu oba tenisera imala po dva brejka, a sve je riješeno sa 7:6 za Kecmanovića. U drugom setu se nije pojavio Miomir, izgubio je 6:2, a kada je u trećem bilo 7:5 za Japanca djelovalo je da je gotovo. Ipak uspio je da se vrati sa ivice, poslije izgubljenog gema na svoj servis, veže dva brejka, pobijedi 7:5 i na kraju prođe dalje. U narednom kolu igraće protiv 18. nosioca Lorenca Musetija.