• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković izgubio zlatnu medalju iz Pariza! Počeo da paniči i sjeo u avion - u kući nastala drama

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković otkrio Amerikancima šta se dogodilo sa njegovim odličjem.

 Novak Đoković Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Novak Đoković pojavio se na US openu sa zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara u Parizu oko vrata, ali malo ko je znao da se iza tog njegovog gesta odvila prava drama. U njegovom domu medalja je u jednom trenutku ostala zagubljena i Novak se uznemirio, jer mu je u Americi neophodna zbog nekoliko promotivnih događaja.

"Zaboravio sam gdje se nalazi, jer su je djeca negdje sakrila. I u jednom trenutku sam počeo da paničim, jer sam morao da je ponesem u Ameriku", rekao je on za "Forbs".

Situacija je toliko bila iznenada komplikovana za Novaka da se ukrcao u avion za Sjedinjene Države bez odličja iz Pariza. A, onda su članovi njegove porodice pronašli olimpijsko zlato i poslali mu po fizioterapeutu Miljanu Amanoviću, koji je putovao u Ameriku dan nakon najvećeg tenisera ikad.

Novakova djeca, Stefan i Tara toliko su se uzbudili zbog očeve pobjede u Parizu da su se zaigrali sa odličjem i izgubili ga. "Jedne noći je moja ćerka spavala sa medaljom, a druge noći je moj sin spavao sa medaljom. Imaju nekoliko mojih trofeja u svojim sobama. Pokušavam da ih pogledam jednom dnevno, da im se 'javim' i da dobijem inspiraciju za dalji rad", nasmijao se Novak.

Dvije stvari otac čuva poslije svake velike pobjede

Izvor: MN PRESS

Đoković je priznao da ima običaj duže od 15 godina nakon svake velike pobjede sačuva bar jednu majicu, bar jednu patiku - ne uvijek par, već bar jednu patiku - i reket. Sve to će izložiti jednog dana ako nastane njegov muzej. Taj muzej u mini-verziji već posjeduje njegov otac Srđan, kome sin šalje suvenire. "Ima mini-muzej i ponosno pokazuje rezultate svog sina. Te uspomene imaju sada veliku vrijednost, ali imaće još veću."

Jedan suvenir posebno voli, patike marke "Asiks" koje su dizajnirane baš po njegovom zahtjevu i zovu se "Kort FF 3". "Nikad ne želiš da pogriješiš sa reketom i sa obućom. Hoćeš uvijek da budeš siguran da imaš najbolji mogući reket i najbolju moguću patiku. Ne znam da li mogu da naprave bolju patiku od one koju trenutno nosim. I da budem iskren, ne znam koliko daleko mogu da napreduju. Ova patika ima sve elemente koji su mi potrebni. Stabilnost, ravnotežu, očigledno izdržljivost materijala..."

Đoković je u intervjuu za poznati američki medij priznao koliko mu je laknulo zbog osvajanja medalje.

"Kada sam pobijedio u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, pao sam na zemlju, jer sam znao da mi je medalja garantovana. Ali srebro mi nikad nije bilo krajnji cilj. Išao sam na zlato. Bila je to jedna od mojih najboljih partija ako posmatramo godinama unazad. Sve je tu, prosto, drugačije. Olimpijske igre su najvažniji sportski događaj", rekao je Novak.

Barjaktar srpskog olimpijskog tima iz Londona 2012. učestvovao je peti put na Igrama i u Parizu oduševio sve najavom da će učestvovati i na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC