Ostali sportovi

Đurđević nakon Vojvodine: "Upitna egzistencija većine rukometaša Borca, tu su porodice i male bebe"

Autor Haris Krhalić

Vladan Đurđević o problemima u Borcu.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nakon što su u polufinalu Svesrpskog kupa savladali Slogu, rukometaši Borca doživjeli su poraz u finalu ovog turnira. Od Banjalučana je bila bolja Vojvodina sa ubjedljivih 14 razlike.

Sigurno da ovo nije najveći problem za ekipu Borca, koja se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Igrači odlaze zbog neisplaćenih plata, a bio je upitan čak i nastup na Svesrpskom kupu.

Nema sumnje da je u takvoj situaciji jako teško biti fokusiran na igru. Da stvari nisu bezazlene govori i izjava rukometaša Borca Vladana Đurđevića koji je nakon poraza govorio za RTRS. Đurđević je najprije čestitao Vojvodini, a onda pomenuo i probleme u Borcu. Kako kaže većini igrača Borca ugrožena je egzistencija.

„Čestitao bih ekipi Vojvodine na osvojenom trofeju Svesrpskog kupa i na partiji od sinoć u kojo su osvojili Superkup Srbije. Sigurno da se radi o kvalitetnoj ekipi sa evropskim ambicijama. Igra im je u uzlaznoj putanji kao i Partizanu, a s druge strane ovo je realna slika naše ekipe. Sigurno da možemo bolje, a želim da česitatam momcima na ovome što smo za sada pružili jer se nalazimo u takvoj situaciji gdje je upitna i egzistencija većine igrača. Tu su porodice i male bebe tako da sigurno sanjamo o nekim boljim vremenima i rezultatima“, rekao je Vladan Đurđević.