• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac prvi finalista Svesrpskog kupa! Sloga u posljednjem napadu propustila priliku za izjednačenje

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučani su se plasirali u finale Svesrpskog kupa.

 Rukomet Svesrpski kup Borac Sloga Izvor: MONDO/Vladimir Šutvić

Rukometaši Borca m:tel prvi su finalisti 8. Svesrpskog kupa!

Banjalučani su večeras u dvorani Borik trijumfovali nad dobojskom Slogom rezultatom 27:26, a za rivala će u sutrašnjem finalu (20.15 časova) imati boljeg iz duela Vojvodine i Partizana!

BORAC M:TEL - SLOGA 27:26

Borac je otvorio ovaj meč pogotkom Ivanovića, a nakon sjajne odbrane Grahovca pogodio je i Hadžić, a potom i Krivokapić i crveno-plavi su u prve tri minute stigli do vođstva 3:0.

Seriju Banjalučana prekinuo je Miličević, Bosić je upisao odbranu, a Ikanović smanjio na 3:2.

Poslije vezanih golova Vujovića, Borac je odmakao na 5:2, ali i propustio dvije prilike da poveća prednost.

Lošu dionicu Borca iskoristili su Dobojlije za seriju pogodaka kojom su u desetom minutu izjednačili na 5:5 golom Stojanovića.

Mogao je pivot Sloge da donese i preokret, ali njegov zicer brani Grahovac. Ipak, Dobojlije su tačno na polovini prvog poluvremena golom Markovića stigli do vođstva - 6:5.

Vratio je Borac vođstvo golom Petrovića iz kontre, ali je Miličević ekspresno poravnao na drugoj strani - 8:8.

Brza kontra Markovića donijela je vođstvo Sloge, a priliku za novo izjednačenje Borca nakon isključenja Ikanovića propustio je Hadžić, čiji sedmerac brani Bosić.

Nikola Stevanović sa dva i Nježić sa jednim golom nisu dozvolili da se Dobojlije odlijepe, ali je pogađao i na drugoj strani Miličević, stigavši do svog petog gola.

Vratio se Borac golom Bubića za vođstvo 13:12, a nakon nove odbrane Grahovca, Petrović je odveo crveno-plave na plus dva.

Golman Borca razbranio se u finišu i stigao do osme odbrane, a to su iskoristili crveno-plavi da odu na 15:12. Mogla je prednost da bude i veća, da je Đurđević iskoristio sedmerac na isteku prvog poluvremena.

Bubić sa četiri i Petrović i Vujović sa po tri gola bili su najefikasniji u prvom dijelu, dok je Grahovac upisao devet odbrana. Kod Sloge je Miličević dao četiri.

Drugo poluvrijeme počelo je golom Malivojevića, ali i novom, desetom odbranom Grahovca na drugoj strani.

Do najveće prednosti, plus pet, Borac je stigao golom Hadžića iz sedmerca, a poslije dvije dobre odbrane Banjalučana u jednom napadu trener Sloge Željko Vasilić bio je primoran da zove tajm aut.

Izvor: MONDO/Vladimir Šutvić

Uzvratila je i Sloga. Dobojlije su odlicno iskoristile iskljucenje Ivanovića, ali i igru Borca bez golmana. Sa tri vezana gola, od kojih su dva bila na prazan gol smanjila je Sloga na 21:19 i natjerala Smajlagića na tajm aut.

U trenucima kada je ekipa Dejana Vasilića pokušavala da smanji zaostatak naišla je na novu prepreku, Ahmeda Čabaravdića. Golman koji je zamijenio Grahovca upisao je dvije važne odbrane, od čega i sedmerac, a Nježić je to kaznio golom iz kontre na drugoj strani.

Deset minuta prije kraja crveno-plavi su mogli do plus pet, ali je zicer Malivojevića odbranio Bogdanović i ostalo je 25:21.

Nije ipak moglo bez drame, na pet i po minuta do kraja na semaforu je stajalo 25:24, poslije dva vezana gola Jankovića pa je uslijedio tajm aut Smajlagića.

Nakon minute odmora dobro se u prilično teškoj situaciji snašao Malivojević i pogodio za 26:24.

Poslije serije sedmeraca na jednoj i drugoj strani bilo je 27:26 za Borac da bi Sloga potom propustila dvije prilike za izjednačenje. Izgubli su loptu, a potom i zakasnili sa udarcem i nakon 60 minuta ostalo je 27:26 za Borac koji ide u finale.

BORAC M:TEL: Grahovac (13 odbrana), Ivanović 1, Đurđević, Stevanović 4, Krivokapić 3, Trivunović, Bogdanić, Petrović 3, Bubić 2, Nježić 2, Čabaravdić (4 odbrane), Vujović 4, Hadžić 6, Malivojević 2, Todorović, Momić. Trener: Irfan Smajlagić.

SLOGA: Bogdanović (5 odbrana), Ristić, Stojanović 5, Janković 4, Đekić, Marković 3, Stjepanović, Đenadija 4, Đuričić, Kulušić, Miličević 7, Karać, Bosić (7 odbrana), Patašuri, Ikanović 3, Bajović. Trener: Dejan Vasilić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC