Ostali sportovi

Partizan pobijedio Vojvodinu poslije osam godina!

Autor Dragan Šutvić

Rukometaši Partizana pobijedili su Novosađane prvi put od 2016. godine.

Izvor: Maja Nastić

Partizan je poslije osam godina pobijedio Vojvodinu u domaćem prvenstvu!

U Novom Sadu je odigran rukometni derbi koji je pripao crno-bijelima - 30:28 (13:12). Posljednji put je slavio protiv Voše 21. septembra 2016. godine na Banjici (27:26). Toliko dugo je čekao na priliku da se revanšira.

Najzaslužniji za trijumf Partizana bio je Nikola Crnoglavac koji je dao skoro polovinu golova svog tima, čak 14! On je proglašen i za igrača utakmice. Pratio ga je kapiten Zečević sa pet pogodaka, dok je golman Zorić meč završio sa šest odbrana.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma neizvjesno, Partizan je imao u jednom momentu i "+3" (9:6), pa je onda Vojvodina povela sa 12:11, da bi sa dva brza gola Partizan otišao na poluvrijeme sa prednošću (13:12). Meč je riješen u 49. minutu kada su izabranici Đorđa Ćirkovića stekli četiri gola prednosti (25:21), domaćin je pokušao da se vrati u meč i uspio je samo da smanji zaostatak.

Inače, uvertira za ovaj derbi bila je burna poslije finala Superkupa u Banjaluci. Dva tima imala su "rat" saopštenjima koji je učinio ovaj derbi još važnijim nego neki prethodni...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!