Ostali sportovi

Haos u tenisu, Brazilac napao ATP i pozvao Novaka u pomoć: Nema od čega da živi, bolje da prodaje pljeskavice!

Autor Bojan Jakovljević

Karlos Sel je samo jedan u nizu tenisera koji su stali na stranu Novaka Đokovića i PTPA.

Izvor: Youtube/ Karue Sell

Bura za burom u svjetskom tenisu! Svaki dan se javi poneki teniser i napadne ATP, a pritom pruži podršku Novaku Đokoviću. Čuli smo kako se bune Karlos Alkaraz i Aleks Zverev, prije toga je Endi Marej napadao čelnike ATP, a sada se oglasio Karue Sel. Ovaj 30-godišnji Brazilac se vratio na teren poslije serije problema i povreda i ušao je u Top 300 na ATP listi, a onda je otkrio kako živi. 

Godinama Novak Đoković govori kako nešto mora da se mijenja u tenisu i mora da se omogući slabije rangiranim teniserima da bolje žive. Sada je Sel šokirao svoje pratioce na društvenim mrežama objavom koliko je zaradio za sezonu. Kako kaže, da je radio u brzoj hrani bolje bi prošao..

"Danas sam ušao u prvih 300 prvi put u karijeri. Ali i dalje bih više novca zarađivao radeći u Mekdonaldsu. Meni je dobro jer imam drugi posao, ali zaista brinem zbog mojih sapatnika. Nivo tenisa je u prvih 400 mnogo porastao, mislim da kvalitet više nije samo u prvih 100. Samo idite i gledajte čelindžere", napisao je Sel na društvenim mrežama. 

Zatim se direktno obratio Novaku Đokoviću i PTPA, tako da je jasno da vidi njih kao eventualne spasioce tenisa, a ne ATP. 

"Ne smatram da teniseri treba da zarađuju milione ali njih pljačkaju na sve strane. Prvih 50 bi trebalo više da zarađuju, isto važi i za prvih 100, 150, 200. Novca ima i zaista bismo voljeli da videmo prave promjene PTPA", napisao je Brazilac i nastavio: "Bez sindikata, igrači nemaju nikakva prava. Samo možemo da ćutimo i igramo. Sada se manje bodova dobija na čelindžerima, a više na ATP turnirima. To je urađeno bez bilo kakve informacije igračima. Samo smo dobili imejl i j….. se."

On je naglasio da su i oni najplaćeniji teniseri potplaćeni, ali da je zapravo najveći problem to što se dešava sa ovima koji su slabije rangirani.  

"Mislim da su i igrači iz prvih 100, ali ne 25, manje plaćeni nego što zaslužuju. Pedeseti na svijetu bi trebalo da dobija dva-tri miliona dolara godišnje. Onima sa vrha ne treba više, ali onima iz sredine treba. Volim da igram i treniram, ali ovakvu karijeru ne bih preporučio svojoj djeci. Ja sam za to da igračima treba pomoći kako bi tenis kao proizvod napredovao", zaključio je Brazilac.

Mnogo je prašine podigla njegova objava i zbog toga je morao Karlos Sel da se oglašava i dan poslije prvobitnog tvita. "Neki ljudi su se zaista zapalili oko mog pisanja od juče. Ha-ha, nisam očekivao da će toliko da privuče pažnje. Ostajem pri svome, uvijek ću biti uz igrače. Zamislite da ste u dvadesetim ili tridesetim godinama, sa 20+ godina u poslu i da vas ne kritikuju internet trolovi", rekao je Sel.