Ostali sportovi

Rukometašice Crvene zvezde nisu se odazvale pozivu selektora Srbije! Evo šta kažu u klubu!

Autor Nebojša Šatara

Nakon izjave srpskog selektora Uroša Bregara oglasio se i ŽRK Crvena zvezda.

Izvor: MN PRESS

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar ostao je šokiran jer se pojedine reprezentativke nisu pojavile na okupljanju nacionalnog tima, a po njegovim riječima nisu se ni javile da će propustiti ovo okupljanje. Kontroverzan potez izazvao je poremećaje u srpskom rukometu pred prijateljske mečeve protiv Holandije, a ubrzo se oglasila i Crvena zvezda.

Zbog toga što se Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu odazvale pozivu selektora crveno-bijeli su izdali saopštenje.

"Kao odgovoran klub, želimo da se obratimo javnosti povodom nesporazuma koji je nastao u vezi sa našim igračicama i reprezentativkama Srbije. Konkretno, u javnost je izašla dezinformacija da se igračice Crvene zvezde Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu pojavile na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, a da prethodno nisu obavijestile Rukometni savez Srbije o tome. Samo želimo da pojasnimo svim ljubiteljima najljepšeg sporta na svijetu kako je došlo do, vjerujemo, nenamjernog nesporazuma", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Prije svega, Crvena zvezda je ozbiljan i odgovoran klub koji sebi ne bi dozvolio takvo ponašanje, a i svaka naša igračica je svjesna za kakav klub igra i da pripada jednom od najvećih sportskih društava u ovom dijelu Evrope, da mi njegujemo kult reprezentacije i da je svako naše djelovanje u cilju poboljšanja i promocije srpskog rukometa u našoj zemlji, Evropi i svijetu. ŽRK Crvena zvezda je poslala dopis zvanično na mejl direktora sportskog sektora RSS Željku Radojeviću u kojem smo naglasili razloge zbog kojih su pomenute igračice u nemogućnosti da dođu na kamp reprezentacije uz šta smo priložili i dokumentaciju o zdravstvenom stanju svake od igračica pojedinačno.

Takođe, više puta smo pokušali da stupimo u kontakt sa generalnim sekretarom Brkovićem kako bismo ga obavijestili o situaciji u vezi sa reprezentativkama, ali neuspješno, jer se gospodin Brković nije odazivao na telefonski poziv našem predsjedniku UO, Milanu Vujku. S obzirom na to da nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa gospodinom Brkovićem, gospodin Vujko je onda obavijestio člana UO RSS Rastka Stojkovića da, nažalost, gorepomenute igračice neće moći da dođu na okupljanje reprezentacije, ali da smo srećni i ponosni što će naše Mia Nedeljković i Isidora Bogunović zadužiti opremu.

ŽRK Crvena zvezda se uvijek i zauvijek će se ophoditi prema reprezentaciji sa velikim poštovanjem čemu svjedoče i prethodne posjete cijelog tima utakmicama koje igra Srbija, bezrezervnoj podršci koju smo pružali i koju ćemo nesebično pružati putem svih mogućih sredstava komunikacije, jer reprezentacija kao i rukometni klubovi pripadaju cijelom narodu. Mi igramo i navijamo zbog naroda i naših budućih šampionki, radujemo se svakoj pobjedi reprezentacije jer ona dovodi do popularizacije ovog prelijepog sporta u Srbiji i svijetu", navodi se u saopštenju aktuelnog šampiona Srbije.

Bonus video:

(MONDO)