Ostali sportovi

Sloboda u "Mejdanu" igra dvomeč sa Švajcarcima: Potreban nam je svaki aplauz, ali i zvižduk protivniku!

Autor Dragan Šutvić

Tuzlaci će u drugom kolu Evropskog kupa odmjeriti snage sa Vinterturom.

Izvor: Promo/RK Sloboda

Rukometaši Slobode odigraće predstojećeg vikenda dvije utakmice protiv Vintertura u okviru drugog kola Evropskog kupa.

Dogovorom dva kluba, oba meča (subota i nedjelja) odigraće se u tuzlanskom Mejdanu, a početak obje utakmice zakazan je za 18.00 časova.

"Imamo ambicije, neke svoje adute. Pokušaćemo da odigramo onako kako možemo, onako kako težimo da igramo. Prije svega malo jaču odbranu prema njihovoj bekovskoj liniji, pivotmenu i iz toga ćemo pokušati da postignemo što više lakih golova kroz tranziciju", rekao je u najavi ovog dvomeča trener Slobode Mirko Mikić.

Očekuje se da njegov tim u dvomeču sa slavnim švajcarskim klubom ima veliku podršku sa tribina Mejdana.

"Svaka pomoć mnogo znači, posebno pozitivna energija s tribina. U momentima kad ide i kad ne ide, oni osjete da je publika uz njih i kad im publika aplaudira i zviždi protivniku. Nama je potreban i svaki aplauz i svaki zvižduk protivniku i svaki mogući dozvoljeni pritisak na sudije i protivnika sigurno će nam mnogo značiti", dodaje Mikić.

Prvotimac Slobode Muharem Milkunić očekuje, kako kaže, dvije jake utakmice.

"Prednost nam je što igramo u Mejdanu pred našom publikom jer mi se tu pitamo. Na nama je koliko ćemo pustiti njihovu igru i natjerati ih da se oni prilagode našoj."

Slično razmišlja i njegov saigrač Luka Knežević.

"Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi koja igra brz i moderan rukomet. Nalaze se na sredini tabele švajcarske lige, za koju znamo da je veoma jaka i kvalitetna i koja je prethodnih godina u ekspanziji. Očekujem kvalitetne mečeve i iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da budu naš osmi igrač."

Sloboda četvrtu godinu zaredom igra evropsko takmičenje, a najbolji rezultat ostvarila je prošle sezone kada je stigla do osmine finala EHF Evropskog kupa.

Ulaznice za utakmice sa Vinteturom prodaju se po cijeni od 6 KM. Jedna vrijedi za obje utakmice, a mogu da se kupe u dvorani Mejdanu na dan utakmice na ulazu na A tribinu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)