• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić poslije plasmana Slobode u drugo kolo: "50 posto igrači - 50 posto Mejdan! Ova dvorana ima tu energiju!"

Autor Dragan Šutvić

Strateg Tuzlaka sumirao duel sa predstavnikom tzv. Kosova.

 Sloboda Kastrioti Mirko Mikić izjava Izvor: Facebook/RK Sloboda Tuzla

Rukometaši tuzlanske Slobode su preko predstavnika tzv. Kosova Kastriotija izborili drugo kolo Evropskog kupa.

U prvom duelu, na gostujućem terenu, poraženi su razlikom od jednog gola (30:29), ali su taj minus nadoknadili večeras pred svojom publikom, upisavši trijumf rezultatom 32:28.

"Ja sam zaista uživao u svemu što smo prikazali, pogotovo u drugom poluvremenu i u otvaranju utakmice. Mi smo izvlačili statistiku, ovim momcima je prosjek godina 20.3 bio na početku priprema i mora da bude oscilacija. Međutim, zaista uživam da radim sa njima, oni bez ikakvih pogovora i opstrukcija prihvataju sve stvari koje im se kažu. U svlačionici smo se malo smirili, rekli da moraju da vjeruju u sebe, da moraju da nauče neke stvari, pogotovo kad se igraju ove evropske utakmice. Poprilično sam zadovoljan kako su se vratili iz problema, kako je Faris Čolaković odigrao drugo poluvrijeme nakon nešto lošijeg prvog poluvremena, kako se Berin Brkić na kraju vratio kad nam je najviše trebalo sa nekim zicerima, sedmercima konkretno", rekao je Mikić, dodavši:

"Ne volim pretjerano da ističem ikoga, nisam želio da pravim ikakve alibije na pres konferencijama ili intervjuima prije ovih utakmica. Međutim, mi smo ostali bez dva vrlo važna igrača u pripremnom periodu, dva veoma bitna defanzivna igrača, Luke Kneževića i Marka Lukića. Nije mi svojstveno da ovo pričam, ali oni nama znače mnogo, posebno u defanzivi."

Veoma dobru partiju pružio je kapiten Renato Čajić koji je u trijumfu crveno-crnih učestvovao sa četiri gola, a za kojeg Mikić ima samo riječi hvale.

"Volio bih da objasnim zašto je Renato Čajić kapiten. Renato ima ogromnih problema sa šuterskim ramenom, na treningu mu uopšte ne dajemo da šutira, da dodaje neke duže pasove. On je danas u ključnim momentima preuzimao taj teret, postizao golove pod vidnim i ogromnim bolovima i zato je kapiten. On je veliki momak, vrlo dobro vaspitan, borac koji igra bez ikakvih ustručavanja i kalkulacija i moram da ga istaknem."

Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

U drugom kolu, koje se igra 19. i 20. odnosno 26. i 27. oktobra, Sloboda će ukrstiti koplja sa švajcarskim Vinterturom.

"O tom, potom. Mi imamo prije toga nekoliko vrlo važnih utakmica u Premijer ligi BiH, nadam se da će nam ovo biti vjetar u leđa. Već u srijedu, ni tri puna dana nemamo za odmor, igramo protiv Čelika zaostalu utakmicu, nakon toga idemo u Živinice i igramo protiv Konjuha jedan od najvećih derbija u Bosni i Hercegovini, gdje će svakako biti pakleno. Probaćemo da rasteretimo ekipu što je više moguće, da odmorimo igrače koji su dana odigrali mnogo i neke da vratimo koji nisu danas igrali. Kad dođe vrijeme za Vintertur, pričaćemo o njima, ali moram da budem iskren – malo sam pogledao neki rezultat, uopšte nisam gledao ni ko ni kako igra", rekao je Mikić, govoreći na kraju o sjajnoj podršci tuzlanske publike za njegov tim.

"Govorio sam to i na pres konferenciji. Koliko god da su igrači danas odradili kako treba, ovo je sigurno 50 posto od igrača, 50 posto na Mejdan. Ova dvorana ima tu energiju, Mejdan je nas nosio i prošle godine u Evropi, u najtežim momentima je izgledalo kao da se igra pred 30.000 ljudi, takva je energija bila. Zahvalio bih se publici, ekipa je mlada, ja vas molim da dođete i podržite ove momke, vidite koliko im to znači i koliko im možete pomoći."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

M

Na koljenima svaki dan da ga molite da se vrati u Borac…

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC