• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda ide na "Kosovo", trener Mirko Mikić vjeruje da odluka o prolasku pada u Tuzli

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Siguran sam da se u prvoj utakmici neće ništa u potpunosti riješiti", kaže banjalučki rukometni stručnjak sa klupe Slobode.

 Mirko Mikić izjava pred EHF Evropski kup protiv Kastriotija Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Rukometaši Slobode u petak putuju u Uroševac na "Kosovu", gdje će dan kasnije s početkom u 19 časova odigrati prvu utakmicu prvog kola EHF Evropskog kupa protiv Kastriotija.

Trener Tuzlaka Mirko Mikić je umjereni optimista pred evropski dvomeč.

"Završavamo lagano pripreme pred put na evropsku utakmicu u Uroševac. Dobili smo video materijal, pogledali smo neke stvari iz prošle sezone, jest da su promijenili trenera, međutim neke navike su ostale iste. Vidjećemo kako ćemo odreagovati i na atmosferu, dobio sam informaciju da je ona dosta onako domaćinski nezgodna. Mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo, da probamo odigrati što je moguće brže protiv njih jer mislim da su nešto sporiji od nas, malo stariji, iskusniji, teži. Dakle da odigramo što agresivnije, što brže kako bismo iskoristili naše šanse koje smatramo da imamo u ovoj utakmici. Siguran sam da se u prvoj utakmici neće ništa u potpunosti riješiti. Potrudićemo se da odigramo iskusno i pametno, da pokušamo u nekim momentima odigrati malo i na taj neki rezultat koji bi nam ulio dodatni optimizam pred revanš u Tuzli", izjavio je banjalučki stručnjak za klupski sajt Slobode.

Rukometaš Ermin Ombaša vjeruje da je Sloboda blagi favorit protiv Kastriotija.

"Odradili smo posljednji trening pred putovanje na Kosovo. Dobro smo se spremili za ovu ekipu, znamo da ih ne trebamo potcijeniti, da trebamo pristupiti ozbiljno utakmici. Mislim da dobar rezultat neće izostati jer je ekipa spremna, znamo šta nas očekuje, a i smatram da smo blagi favoriti u odnosu na ekipu Kastriotija", rekao je Ombaša.

Tuzlaci već četvrtu godinu zaredom igraju evropsko takmičenje, a najbolji rezultat ostvarili su prošle sezone kada su stigli do osmine finala EHF Evropskog kupa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC