• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Mikić treći put ide na "Kosovo": Sloboda protiv nekadašnjeg Borca, a danas Kastriotija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Slobode će u prvom kolu EHF Evropskog kupa igrati protiv "kosovskog" Kastriotija iz Ferizaja, koji se u Jugoslaviji zvao Borac iz Uroševca.

 Mirko Mikić izjava o žrijebu Rk Sloboda protiv RK Kastrioti s Kosova Izvor: Facebook/RK Sloboda Tuzla

Izabranici Mirka Mikića putovaće u Uroševac (danas Ferizaj) i odmjeriti snage protiv pobjednika Kupa tzv. Kosova.

"Oni su za mene nepoznanica, čini mi se da su osvojili pehar u kupu, ali sigurno kao predstavnici tamošnje lige mogu da budu ozbiljan protivnik. Više puta sam se opekao pa mi ne pada na pamet da dajem neke euforične izjave. Najbitnije mi je da moja ekipa dođe na pripreme, da se što bolje spremimo i odigramo kontrolne mečeve, da se fokusiramo na nas, a vidjećemo šta će biti protiv Kastriotija. Znam da su u nekadašnjoj Jugoslaviji imali ozbiljnu istoriju, Uroševac je rukometni grad i godinama su imali solidne rezultate u bivšoj državi. Mogli smo proći i gore i bolje na žrijebu, ali polako...Kad dođe vrijeme pričaćemo o tom dvomeču. Da budem iskren, fokusiran sam samo na Slobodu, prije dan-dva smo komletirali roster, što je bila poenta svega, pred početak priprema, kako bismo bili bolji nego prethodne sezone", rekao je Mikić za naš portal.

Gračanica razbila Kastrioti!

Rukometaši Gračanice su 2022. godine deklasirali ekipu iz Uroševca, a oba meča su okončana rezultatom 36:22 u korist bh. tima. 

Banjalučki trener sa tuzlanske klupe je već dva puta u karijeri, kao strateg Borca m:tel, vodio ekipu na "Kosovo", tačnije u Peć protiv Bese i ostvario polovičan učinak.

Prvi put, Banjalučani su eliminisali Besu u decembru 2020. godine u "Boriku", gdje su nadoknadili minus od dva gola iz Peći, ali su već u narednoj sezoni ispali od pećkog tima nakon što nisu uspjeli da sačuvaju prednost od tri gola u revanšu na "Kosovu".

Prva utakmica na rasporedu je 14. ili 15. septembra, revanš je zakazan sedam dana kasnije, a pobjednik ovog dvomeča će u narednoj rundi odmjeriti snage sa švajcarskim Vinterturom.

U ovoj fazi takmičenja je i banjalučki Borac m:tel, koji će igrati protiv boljeg iz duela između slovenačkog Jeruzalem iz Ormoža i litvanskog Granitasa. Ti mečevi su na rasporedu 19. ili 20. oktobra dok je revanš zakazan za sedmicu dana kasnije, a svoje utiske o žrijebu iznio je za Mondo i strateg crveno-plavih Irfan Smajlagić.

Podsjetimo, Sloboda je pod Mikićevim vođstvom prethodne sezone ostvarila istorijski uspjeh u Evropi, stigavši do osmine finala EHF Evropskog kupa, gdje je nepremostiva prepreka bila slovenačka Krka. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC