Ostali sportovi

Čudo godine u NFL, ovo se rijetko viđa: "Hejl Meri" za pobjedu u posljednjoj sekundi

Pogledajte kako je Vašington pobijedio Čikago u jednoj od najluđih završnica utakmice ove sezone.

Izvor: Twitter/NFL/Screenshot

Prethodne noći u NFL sve oči bile su uprte u duel Vašingtona i Čikaga - dva tima koja su doživjela "preporod" ove sezone nakon drafta - i malo je reći da nisu razočarali. Priredili su nam spektakularan meč koji je riješen u posljednjoj sekundi, za veliko slavlje Komandersa pred svojim navijačima - 18:15!

Drugi pik sa drafta Džejden Denijels bacio je "Hejl Meri" pas za Brauna koji je uz mnogo sreće uspio da uhvati loptu u end-zoni. Sve je djelovalo pomalo komično, pošto je Denijels dugo držao lotpu kod sebe, jurili su ga svuda po terenu i činilo se da nema rješenje, a onda je bacio pas od 70 jardi. Dvojica igrača Čikaga bila su na toj lopti, zakačili su je, a onda je ona magično pala u ruke Brauna, koji je tako postigao tačdaun za pobjedu svog Vašingtona.

Pogledajte kako je to izgledalo, sigurno jedan od najnevjerovatnijih završetaka utakmica ove decenije:


Interesantno je da je samo malo prije toga Čikago poveo prvi put na meču (15:12) i činilo se da će vrlo loša partija Kejleba Vilijamsa proći nekažnjeno, ali ipak nije. Na ulasku u posljednju dionicu Vilijams je imao tek tridesetak bačenih jardi na svom kontu (završio je sa 131), što je zaista nedopustivo za jednog od najvećih talenata u američkom fudbalu.

S druge strane Denijels je bacio ukupno 326 jardi, od čega i jedan tačdaun, pa je tako njegova ekipa ostala na drugom mjestu NFC sa skorom 6-2, odmah iza Detroita (6-1). Što se tiče Čikaga, oni su na 4-3.

Jedini neporaženi tim u NFL je šampion Kanzas Siti koj je i prethodne večeri došao do pobjede, sada nad Las Vegasom (27:20).