• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Meni nema spasa, gotovo je!" Tri puta bio MVP, sad se slomio - ostao je bez dinara i umire od teške bolesti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tužni dani za Breta Favra, nekada najboljeg NFL igrača.

 Bret Favr boluje od Parkinsonove bolesti Izvor: EPA/JEFF KOWALSKY

Jedan od najboljih NFL igrača svih vremena saopštio je užasne vijesti! Sada 54-godišnji Bret Favr, nekadašnji legendarni kvoterbek Grin Bej Pekersa objavio je da boluje od Parkinsonove bolesti. Zapravo je ta informacija došla nakon saslušanja u američkom Kongresu zbog navodne zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć. Da stvar bude gora Favr je otkrio i da je ostao bez novca jer mu je propao jedan posao u koji je sve uložio. 

"Nažalost, izgubio sam novac u ulaganju u firmu za koju sam vjerovao da razvija revolucionarni lijek za potrese mozga. Taj lijek bi pomogao mnogima, ne i meni jer je za mene prekasno. Nedavno su mi dijagnostikovali Parkinsonovu bolest", rekao je Favr koga terete da je nelegalno uzeo 727.000 dolara socijalne pomoći od države.

Favr je iazbran na draftu 1991. godine kao pik druge runde. Draftovala ga je Atlanta, a tadašnji trener Džeri Glenvil je rekao da bi bilo potrebno da padne avion sa igračima pa da ubaci Favra u igru. Dva puta ga je stavio na teren, jednom je sekovan, a jednom mu je presječen pas i draftovan je u Grin Bej gdje je posao legenda.

Igrao je tu od 1992. punih 15 godina do 2007. Sa Pekersima ima jedan superbol, a od 1995. do 1997. je dominirao i uzeo je tri MVP titule zaredom. Biran je u Pro Bol tim 11 puta, a kada je otišao iz kluba njegova četvorka je penzionisana. Poslije Grin Beja je kratko bio u Njujork Džetsima, pa dvije godine u Minesoti. Povukao se 2010. godine, ali očigledno da je dvodecenijska NFL karijera i te kako ostavila traga na njemu. Ovih dana gledamo dramu oko Tue Tagovailoe, kvoterbeka Majamija koji je imao potres mozga na terenu tokom meča i sve je više priče u Americi o tome koliko je ovaj sport postao opasan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC