Ostali sportovi

Srpkinje počinju Svetskog prvenstvo: Da dočekamo i Olimpijske igre!

Izvor MONDO/Tanjug

Srpske igračice imaju jasan cilj pred najveći turnir.

Izvor: MN PRESS

U subotu u sedam časova ujutru po vremenu u Srbiji, ženska rukometna reprezentacija naše zemlje počinje nastup na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića igraće u prvom kolu turnira protiv Angole, a zatim će im rivalke biti Kubanke, Norvežanke, Holanđanke i Slovenke. U drugu fazu Svetskog prvenstva plasiraće se po tri najbolje selekcije.


Selektor Obradović zadovoljan je urađenim tokom priprema i veruje da su devojke spremne za početak.

"Moramo da budemo zadovoljni time da su sve devojke zdrave, da se Jovana Stoiljković oporavila i da ćemo biti kompletni na startu. To je ono što nas raduje. U Koreji je bilo dosta dobrih stvari, odradili smo i tri treninga posle turnira. Angola je praktično klub-reprezentacija. Treniraju svakodnevno, imaju svoje takmičenje, Ligu šampiona, ulažu mnogo. Mnogo više ulažu u ženski nego u muški rukomet. Dobro selektirana reprezentacija, mala su nepoznanica, ali nadam se najboljem. Evropski rukomet je ipak ispred afričkog. Nadam se pobedi", izjavio je Obradović, a njegove reči preneo sajt Rukometnog saveza Srbije.

Raspored Srbije na Svetskom prvenstvu

Subota 30. 11. (07.00):
Srbija - Angola

Ponedeljak 2. 12. (4.30): Srbija - Kuba

Utorak 3. 12. (13.30): Srbija - Norveška

Četvrtak, 5. 12. (10.00): Srbija - Holandija

Petak, 6. 12. (07.00): Srbija - Slovenija

Jelena Lavko će prvi put nositi kapitensku traku na velikom takmičenju.

"Navikle smo se na vremensku razliku, vazduh je sličan kao u Koreji. Ostaje nam da još neke detalje do kraja definišemo. Dosta smo se spremali za Angolu. Još od ranije sećamo se da su iznenadile dosta ekipa. Brze su i jake, netipične za naše prostore. Sigurna sam da rukomet koji mi igramo im ne odgovara, i to će ići u našu korist. Dugo nismo bili na Olimpijskim igrama. Ova ekipa ima veliki potencijal i šansu za Tokio. To je životni san svakog sportiste, ujedno i cilj svih nas", poručila je Lavko.

Od raspada SFR Jugoslavije, naša ženska rukometna reprezentacija nijednom nije bila učesnik olimpijskog turnira.

Pročitajte MONDO najavu Svetskog prvenstva za rukometašice.

Tagovi