• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Svјetsko prvenstvo za rukometašice: Šta može Srbija?

Autor mondo.rs

U subotu rano ujutru počinje Svјetsko prvenstvo za rukometašice. Srbija će pokušati da dogura što dalje i da obezbiјedi kvalifikacione turnire za Olimpijske igre.

 Srbija-rukomet-Svetsko-prvenstvo-za-zene Izvor: MN PRESS

Pred nama su dva velika rukometna takmičenja – Svјetsko prvenstvo za žene u Japanu (od 30. novembra do 15. decembra) i Evropsko za muškarce (od 9. do 24. januara 2020), koje će se igrati u tri države: Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Nacionalni timovi Srbije učestvovaće na oba, s tim što se mnogo veće šanse za dobar rezultat daju damama.

Štaviše!

Možda će vas zanimati

Izabranice Ljubomira Obradovića nalaze se u trećoj grupi favorita i imaju poprilično realne šanse da izbore jedno od šest mјesta koje će im omogućiti dodatne olimpijske kvalifikacije.

Naravno, ukoliko Srbija uspije da ostvari svoj najbolji rezultat u istoriji, a to je osvajanje svјetske titule – izboriće direktan plasman na Igre u Tokiju naredne godine.

Tu brigu je za sada prebrinulo pet selekcija koje će se takođe naći na Svetskom šampionatu – Japan, Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola.

Upravo protiv šampiona Afrike "orlice" u subotu rano ujutru (od 07.00 čaova) kreću u borbu za svjetski vrh i ostvarenje sna o učešću na Olimpijskim igrama.

Srbija se nalazi u vrlo jakoj grupi A, u kojoj su pored dvije pomenute selekcije još Norveška, Holandija, Kuba i Slovenija. U pitanju je jedna od dve grupe sa po četiri evropska tima, a Norvežanke i Holanđanke u ovom momentu predstavljaju sam svjetski vrh.

Primjera radi, Skandinavke su prvi favoriti prvenstva, Holandija četvrti poslije Francuske i Rusije. Srbija je tek na desetom mjestu, a veće šanse daju se Mađaricama, Dankinjama, Crnogorkama, Šveđankama i Rumunkama.

Sve utakmice prve faze srpski tim će igrati u Kumamotu, hali čiji je kapacitet 6.400 mesta.

GRUPA A – raspored Srbije:

30. novembar (07.00): Srbija – Angola
2. decembar (4.30): Srbija – Kuba
3. decembar (13.30): Srbija – Norveška
5. decembar (10.00): Srbija – Holandija
6. decembar (07.00): Srbija – Slovenija

Tri najbolja tima plasiraće se u drugi krug, gdje će ukrstiti sa trojkom iz Grupe B. Evo i sastava ostalih grupa…


Grupa B: Francuska, Danska, Njemačka, Južna Koreja, Brazil i Australija.

Grupu C : Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal i Kazahstan.

Grupa D: Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina, DR Kongo.

Reprezentativka Srbije Anđela Janjušević najavila je turnir u Japanu.

"Čeka nas težak turnir, a mi želimo što dalje da doguramo. Pogledali smo par utakmica Angole, spremali smo se. U petak ćemo odraditi još jedan trening čisto da osjetimo halu u kojoj ćemo igrati. Onda će sve biti spremno za utakmicu. Angola je dobra ekipa, biće zahtjevno čuvati pivotmena, i golman je veliki, ali ako budemo fokusirane maksimalno, neće biti problema. Želimo da prođemo grupu, ali i što dalje da idemo", rekla je Anđela sa sajt Saveza.

Reprezentacija Srbije se za Svjetsko prvenstvo spremala u Seulu, gdje je zabilježila dvije pobjede nad Mađarskom 25:23 i Južnom Korejom 28:27, odnosno poraz od Rusije 25:43.

Iskusna golmanka Katarina Tomašević, ujedno i kapiten Srbije, kaže da je najvažnija upravo prva utakmica i način na koji će Srpkinje otvoriti šampionat.

"Prva utakmica na svakom takmičenju je najvažnija. Čeka nas izuzetno nezgodan protivnik Angola. Fokusirane smo na njih, imamo izuzetno tešku grupu, tako da ćemo ići iz meča u meč", rekla je jedna od kreatorki dvije medalje iz Beograda sa evropskog i svjetskog prvenstva.

Srbiju će na šampionatu u Japanu predstavljati i sudijski par: Vanja Antić i Jelena Jakovljević.

Uživajmo u rukometu i nadajmo se uspjehu srpskih rukometašica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC