• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Nema priče, niti izgovora, MORAMO da dobijemo Slogu!

Autor mondo.ba

"Ništa nam ne znači pobjeda protiv Ljubuškog ili Goražda, ako ne pobijedimo sutra“, poručio je trener RK Borac m:tel Mirko Mikić pred duel sa Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

 Rukomet Premijer liga BIH Borac - Sloga Gornji Vakuf subota 21.00 Mirko Mikić Bojan Ljubišić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši banjalučkog Borca dočekaće Slogu Gornji Vakuf/Uskoplje u nedjelju od 21 čas u dvorani u univerzitetskom kampusu i biće to prilika da Borac upiše četvrtu vezanu pobjedu u prvenstvu.

Pred ovaj duel, kao i pred duel sa Drinom u medijima je ponovo aktuelizovana priča o finansijskom stanju u klubu, ali to neće poremetiti ekipu, uvjeravaju u stručnom štabu Borca.

Možda će vas zanimati

 "Svima nama rukomet je najvažniji. Nikom od igrača nije u interesu da dođe i ne igra, ili da igra loše. Oni su svi motivisani samim tim što igraju za bilo koji klub, a posebno Borac. Bilo je određenih problema, to ne treba kriti, ali nekako smo uspjeli da prebrodimao. Odrazilo se na nekim utakmicama, ali o tim finansijama se priča već dugo, a istovremeno bilo je dobrih partija, uprkos svemu tome.  Momci su odigrali svaki put maksimalno ozbiljno i koncentrisano, osim jedne utakmice. Bili su na svom nekom nivou. Za sada nekako ide. Barem meni ne izgleda da će se desiti neka drastična promjena. Ali ne znam šta će biti za sedam dana, pa ni sutra. Ali mislim da smo se spremili u našem poslu i vidjećemo kakva će biti reakcija", rekao je trener Borca Mirko Mikić.

On je upozorio da Sloga nije samo „domaćinska“ ekipa i da je jača nego prošle sezone..

"Sloga je ozbiljna ekipa, prošle godine je bilo 2,3 razlike za nas u Boriku, tamo su nas dobili, a ove godine su bolja ekipa. Doveli su neke igrače iz Srbije i Hercegovine, kao i trenera koji je selektor kadeske reprezentacije Srbije. Imaju ozbiljnu upravu i podršku opštine i sponzora i ozbiljno igraju.  Ove godine mnogo bolje igraju u gostima i biće nezgodna utakmica, uostalom, kao i svaka. Imali smo jednu ili dvije neke eto lakše. Ali nema lakih protivnika, kad god se tako razmišlja tu su problemi. Sutra ćemo ozbiljno da ih shvatimo i pokušaćemo da nadomjestimo poraz od Gračanice, dijelom već jesmo, Sali ništa nam ne znači pobjeda protiv Ljubuškog  ili Goražda ako ne pobijedimo sutra“, istakao je Mikić.

Trener Borca ponovio je da „nerukometne“ stvari neće uticati na njegovu ekipu.

"Neće ovo sve da utiče na igrače. Kad se izađe na teren nema razmišljanja o nekim problemima, to je sve po strani i igra se. Mi smo samo jednu utakmicu izgubili gdje su nam održali azbuku , to se ne smije ponavljati. Kad nas neko nadigra pružićemo ruku, kao što smo pružili Gračanici i to je to. Ali sutra izlazimo sa samopouzdanjem i moramo pobijediti“, poručio je Mikić.

On se osvrnuo na činjenicu da je Borac u prosjeku u dosadašnjem dijelu sezone primao oko 25 golova rekavši da to može i mora bolje.

"Mora bolje. Ali imali smo i problema prva dva,tri kola, nije igrao Miljković, vrlo važan odbrambeni igrač. Kad se on vratio to se popravilo. Bilo je loših odbrambenih izdanja, mora to bolje. Ali nikako da uhvatimo da se sve podudari, da su golmani odlični, da je odbrana odlična, da su svi koncentrisani. Ali ne bih se ja složio da sve zavisi samo od golmana, jer ne može on da brani dobro ako nema odbrane, niti može odbrana da bude dobra ako Bojan ne brani. Sve u svemu, može to bolje od tih 25 primljenih golova“, zaključio je Mikić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na golu Borca u subotu uveče biće Bojan Ljubišić, koji se još opravlja od povrede

"Još osjećam bol, ali je puno bolje", rekao je Ljubišić, a onda se govorio o protivniku

"Ove godine je Sloga dosta bolja nego prošle sezone. Oni su uzeli u Živinicama, a mi smo izgubili, dakle definitivno su za jedan stepenik bolji. Opet, smatram da se mi pitamo. Kada smo kući mi se pitamo, pogotovo poslije utakmice sa Gračanicom. Em smo izgubili, em  smo dobili to da sve ekipe sada dolaze sa ambicijom da naprave nešto ovdje. Na nama je da dokažemo da je Gračanica bila samo jedan loš dan. Spremni smo, zdravi smo, očekujemo pobjedu“.

Popularni Hans je dodao da bez obzira na sve što se dešava, Borac mora da pobijedi.

"Malo jeste neobična situacija ovo sve mimo terena. Eto imali smo i situaciju da treniramo u dvorani, pa u dvorani u bivšem 'Šoping centru', a da utakmicu sutra igramo u dvorani u Kampusu. Ali sa takvim stvarima se moramo boriti. Imamo 2, 3 igrača koji nikad nisu bili u Kampusu, ali to su kod nas normalne stvari. Ali moramo da dobijemo, nema tu priče“, poručio je Ljubišić.

Uprkos odličnoj statistici, Ljubišić ističe da ne zavisi sve samo od njega.

"Ne gledam to tako da kad mene ne ide, ne ide Borac. Isto tako je bilo protiv Slobode kad sam jako loše branio pa smo pobijedili. Ne mogu da se složim sa tom konstatacijom. Ni u Ljubuškom nisam imao partiju od 15 odbrana pa smo dobili. Odbrana je naša najjača karika. Ukoliko igramo odbranu nema ekipe koja može da se uhvati sa nama u koštac, pogotovo kući", zaključio je Ljubišić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC