• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić nakon slavlja u Ljubuškom: Pobijedili smo na srce, motiv i želju!

Autor mondo.ba

''Ono što je na mene ostavilo utisak jeste činjenica da su utakmicu igrači Borca svojom voljom i željom, par puta mimo taktike gdje su davali posljednje atome snage'', rekao je trener Borca

 Izviđač Borac Mirko Mikić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca upisali su sinoć zlata vrijednu pobjedu u borbi za osvajanje titule jesenjeg šampiona.

''Crveno-plavi'' su gostovali u Ljubuškom ekipi Izviđača, koja je aktuelni branilac trofeja u Premijer ligi BiH, te nakon drame trijumfovali rezultatom 24:26 i jednom od glavnih rivala u borbi za tron četiri kola prije odlaska na odmor odmakli na dvocifren broj koraka (Borac m:tel 27, Izviđač 17).

Možda će vas zanimati

"Bilo je kako smo i najavili prije. Ne treba nešto biti pretjerano ni pametan, svi smo znali da će odbrane biti dobre, kao i da utakmica biti teška i za igrati i za suditi. Međutim, važno je da smo imali koncentraciju tokom čitave utakmicu i da smo, po meni, igrali jako kvalitetnu odbranu osim par minuta kada smo zbog umora imali "crne rupe". Upisana je važna pobjeda na teškom gostovanju gdje će malo ko uzeti bodove, a ovim trijumfom uspjeli smo da malo nadoknadimo poraz od Gračanice u Boriku'', rekao je trener rukometaša Borca Mirko Mikić za naš portal.

Igrači u crveno-plavim dresovima su u drugom poluvremenu praktično zaustavili domaće, osim Milana Vukšića koji je šest od svojih osam golova postigao u ovom dijelu igre.

''Dosta je nezgodan. Nizak je sa niskim težištem i zna igrati rukomet. Ono što je na mene ostavilo utisak jeste činjenica da su utakmicu igrači Borca dobili svojom voljom i željom, par puta mimo taktike gdje su davali posljednje atome snage. Vidjeli ste da je Hans (Bojan Ljubišić, prim.aut.) branio čitavu utakmicu iako ima nezgodnu povredu leđa. Na kraju se i bacao za loptu i možda i nepošteno dobio dva minuta. Čovjek ima 39 godina...Jednostavno, igra dok ne ''crkne'', dok ne umre, ''Gera'' Vučićević isto tako... Bilo je baš odigrano ''na srce'', na motiv, na volju i to je ono što me raduje. Iako taj napad možda nije bio kakav bih želio, odbrana je od strane svih igrača odigrana dosta inteligentno i pametno. Dugujem veliku zahvalnost mojim igračima za sve što su uradili'', istakao je strateg kluba iz Gospodske ulice.

Među najefikasnijim igračima u timu bio je Brazilac Giljerme Linjares de Souza, koji je pet puta zatresao mrežu ''skauta''.

''On je dobar u posljednje vrijeme. Bio je potreban neki period da se adaptira. Raduje me da dobro igra odbranu i tu imamo dodatni kvalitet. On u odbrani ne griješi mnogo, a svi znamo da je u napadu dosta nezgodan u igri jedan-na-jedan. Svojom brzinom je pravio dosta problema protivnicima. Svakako bih izdvojio način na koji je igrao odbranu u posljednje dvije-tri utakmice'', zaključio je Mikić, čiji puleni će u narednom kolu, sljedećeg vikenda, ugostiti Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC